.st0{fill:#FFFFFF;}

Je interieur industrieel maken met kleine aanpassingen 

 juli 18, 2024

Industriële interieurstijlen zijn de laatste jaren enorm populair geworden. Deze stijl, geïnspireerd door oude fabrieken en industriële ruimtes, wordt gekenmerkt door ruwe materialen, strakke lijnen en een minimalistische uitstraling. Het goede nieuws is dat je met een paar kleine aanpassingen je huis een industriële look kunt geven zonder een complete verbouwing. We gaan je vertellen hoe!

Voeg metalen accenten

Metaal speelt een grote rol in de industriële stijl. Denk aan stalen frames, koperen accessoires en gietijzeren details. Je kunt metalen accenten toevoegen door middel van meubels, zoals een salontafel met een stalen frame of metalen stoelen. Ook kun je decoratieve items zoals metalen lampen, fotolijsten of vazen gebruiken om de industriële uitstraling te versterken. Kijk wel uit met accessoires, een industrieel interieur is ook minimalistisch. Kies voor een paar grote, opvallende stukken. Zorg ervoor dat je meubels functioneel en eenvoudig zijn, met strakke lijnen en weinig versieringen. Ook het toevoegen van bijvoorbeeld een taatsdeur kan prachtig zijn. Een taatsdeur met een metalen frame en glas is niet alleen praktisch, maar vormt ook een stijlvolle, industriële scheiding tussen ruimtes.

Gebruik robuuste materialen

Een industriële stijl draait om robuuste en ongepolijste materialen. Denk aan beton, baksteen en hout. Je kunt deze materialen eenvoudig integreren door bijvoorbeeld een bakstenen muur te accentueren of houten planken toe te voegen aan je interieur. Beton kan worden gebruikt voor vloeren, werkbladen of zelfs decoratieve accessoires zoals betonnen bloempotten of lampen. Je kunt er ook voor kiezen om elementen die normaal verborgen worden bloot te leggen.  Denk aan zichtbare leidingen, ventilatiebuizen of balken. Als je huis het toelaat, probeer dan enkele van deze elementen bloot te leggen. Het geeft je ruimte direct een ruigere, industriële uitstraling.

Neutrale kleuren

Als je voor een industrieel interieur kiest, is het kleurgebruik ook van groot belang. Houd je kleurenschema neutraal, zodat de industriële elementen, zoals een bakstenen muur, goed tot hun recht komen. Industriële interieurs maken vaak gebruik van kleuren zoals zwart, wit, grijs en bruintinten. Deze kleuren kunnen worden aangevuld met enkele accentkleuren, maar de basis moet neutraal en ingetogen blijven om de industriële look te behouden.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}