.st0{fill:#FFFFFF;}

4 Tips voor het inrichten van je tuin 

 juli 18, 2024

De zomer is in volle gang! Dat betekent volop genieten van het mooie weer in de tuin. Het inrichten van je tuin is leuk maar tegelijkertijd ook uitdagend. Hoe zorg je ervoor dat je tuin er mooi uitziet en goed past bij de rest van je huis? Na het lezen van deze blog weet je precies waar je moet beginnen en breng jij de zomer door in een tuin die praktisch en stijlvol is. 

Denk aan de indeling van je tuin

Een goede indeling is erg belangrijk voor een mooie en functionele tuin. Bedenk van tevoren wat je graag wilt in je tuin en maak een plattegrond. Zo zorg je ervoor dat je de ruimte in de tuin optimaal benut. Denk hierbij aan een terras, een gazon, bloemperken en eventueel een moestuin. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is om te kunnen genieten van de zon en dat er genoeg schaduwplekken zijn voor warme zomerdagen. Een handige manier om je tuin in te delen is door gebruik te maken van bijvoorbeeld een tuinhuisje of een andere overkapping. Deze kunnen dienen als gezellige zitplekken of als opslagruimte voor tuingereedschap. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor het plaatsen van een tuinafscheiding. Zo creëer je meerdere zones in je tuin. Denk aan een schutting of aan haag. Op die manier creëer je ook meer privacy. 

Kies de juiste beplanting

De beplanting is een belangrijk onderdeel van je tuin en kan de sfeer en uitstraling ervan bepalen. Je wilt een tuin die mooi is, maar ook een tuin die je goed kunt onderhouden. Houd bij het kiezen van planten rekening met de hoeveelheid zonlicht die de plant nodig heeft en de grondsoort. De planten moeten wel kunnen overleven in de omstandigheden van je tuin. Het is leuk om hoogtes en kleuren af te wisselen. Zo kun je bomen en lage struiken combineren voor meer diepte. Door een boom te plaatsen creëer je ook een extra schaduwplek in de tuin. Je kunt op verschillende plekken bloemen planten voor wat meer kleur in je tuin. Let dus wel op dat deze op een plek worden geplant die past bij de hoeveelheid zonlicht die ze nodig hebben.

Maak gebruik van meubels en accessoires

Accessoires kunnen je tuin net dat beetje extra geven. Denk hierbij aan tuinmeubels, plantenbakken, verlichting en decoratieve objecten. Om heerlijk te kunnen ontspannen heb je een lekkere zitplek nodig. Plaats daarom een mooie loungeset in je tuin. Of creëer een gezellige plek om buiten te eten door een houten tafel met bijpassende stoelen te plaatsen.  Ook kun je onder een overkapping een tuinhaard plaatsen. Op die manier kun je zelf in de late avond nog van je tuin genieten. Voor wat extra kleur in de tuin kun je het deurkozijn van je tuindeuren een leuke kleur geven. Ook kun je een terras aanleggen met mooie tegels. Let er bij het kiezen van tegels op dat deze gemakkelijk te onderhouden zijn. .

Vergeet niet te onderhouden

Goed onderhoud is cruciaal voor het behoud van een mooie tuin. Zorg ervoor dat je regelmatig het onkruid wiedt, de planten snoeit en de bestrating schoonmaakt. Ook het gras heeft veel onderhoud nodig. Het is belangrijk dat je vaak het gras maait. Daarnaast moet je aan het einde van een warme en zonnige dag goed sproeien. Daarnaast is het belangrijk om je tuin regelmatig te inspecteren op eventuele schade of gebreken. Mocht je bijvoorbeeld last hebben van houtrot in je deurkozijn, dan is het verstandig om dit zo snel mogelijk te repareren om verdere schade te voorkomen. Je kunt hiervoor materialen bestellen bij een kozijnshop en zelf aan de slag gaan of een professional inschakelen.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}