.st0{fill:#FFFFFF;}

Dit moet je weten over traagschuim matrassen 

 juli 26, 2022

Bij het kopen van een matras heb je veel opties, wat het lastig maakt om een keuze te maken. Desondanks zijn er steeds meer mensen die anno 2022 ervoor kiezen om een traagschuim matras aan te schaffen. Dat heeft uiteraard een reden! Als je gebruik maakt van een traagschuim matras dan zul je namelijk meerdere voordelen ervaren, al is deze optie niet voor iedereen even geschikt. Wil je weten of een traagschuim matras wel wat voor jou is? Lees dan snel de rest van dit artikel! 

Wat is traagschuim überhaupt? 

Voordat je een matras 160×210 van traagschuim aanschaft, wil je uiteraard wel weten wat dit precies is. Voordat we dit echter uitleggen, informeren we je eerst nog even over synoniemen van traagschuim, te weten geheugenschuim, visco-elastisch schuim en nasa-schuim. Nu over op de orde van de dag, want wat is traagschuim precies? Dit is een materiaal dat langzaam maar zeker terugkeert in de oorspronkelijke vorm nadat het ingedrukt is. Ook kan het erg zacht worden, vooral als het warm is. Traagschuim is daarnaast geproduceerd van polyurethaan en bevat holle cellen die niet volledig afgesloten zijn. Wat kenmerkend is voor zo’n matras is dan ook de open celstructuur. 

Wat zijn de voordelen van een traagschuim matras?

Een traagschuim matras 140×200 kopen is alleen al een aanrader omdat het echt revolutionair is. Dit komt doordat het materiaal zich aanpast aan je lichaam, om precies te zijn aan je drukpunten. Onder de invloed van je gewicht vervormt traagschuim zich dus, wat voor optimaal slaapcomfort zorgt. Dit heeft ook weer te maken met de eerder genoemde open celstructuur. Alle cellen hebben namelijk een gat en zijn open, dus als er gedrukt wordt op een cel zal de lucht hierin zich verplaatsen naar een andere cel. Als die druk wegvalt, zal de lucht ineens weer in de cel terugkomen. Een traagschuim matras kan zich zodoende volledig aanpassen aan je lichaam. 

Wanneer kiezen voor een traagschuim matras?

Het hebben van een traagschuim matras kan dus zeker voordelig zijn, maar toch is het niet voor iedereen een geschikte keuze. Lig je altijd in dezelfde houding op bed? Ja, dan is een traagschuim matras zeker geschikt. Je zult dan doorligplekken voorkomen doordat het materiaal amper tegendruk biedt. Voor de gemiddelde slaper is dit matras desondanks minder geschikt, net zoals voor mensen die zwaarder dan gemiddeld zijn of meer dan gemiddeld transpireren. 

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}