.st0{fill:#FFFFFF;}

3 Redenen waarom jij een vloerkleed in jouw huis zou moeten leggen! 

 maart 7, 2024

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Woonkamer
  • /
  • 3 Redenen waarom jij een vloerkleed in jouw huis zou moeten leggen!

Een vloerkleed is een losliggend stuk textiel dat een gedeelte van de vloer in jouw woning bedenkt. Het kan in elke kamer of gang geplaatst worden. Als de gehele vloer bedekt wordt, hebben we het over een tapijt of vloerbedekking. Het concept van een vloerkleed is afkomstig uit Aziƫ. Vloerkleden kunnen uit verschillende soorten textiel bestaan, zoals wol en synthetische vezels. Ook komen ze in allerlei vormen voor. Zo is het populairste vloerkleed rond of een vierhoek.

Duurzaamheid

Vloerkleden zijn ideale isolatiemiddelen. Ze helpen namelijk om warmte beter vast te houden en geven een warme ondergrond voor je voeten. Zeker in de koude wintermaanden is dit ideaal om energie en stookkosten te besparen. Wollen vloerkleden zijn een goed voorbeeld van een duurzaam vloerkleed. Het wollen materiaal zorgt ervoor dat de kleed temperatuur regulerend werkt. Dat betekent dat het in de winter de kou tegenhoudt, en in de zomer juist de warmte tegenhoudt. Je hoeft dus niet bang te zijn dat het in de zomer twee keer zo warm wordt.

Geluiddempend

Naast het feit dat een vloerkleed handig is om te isoleren in je huis, is het ook een ideale geluiddemper. Dit is zeer fijn wanneer je bijvoorbeeld in een appartement of flat woont. Het hangt af van de dikte van het vloerkleed, hoe goed het geluid gedempt zal worden. Voornamelijk fijn voor contactgeluid.

Inrichting van je huis

Een echte blikvanger in je huis is vaak je vloerkleed, maar het maakt ook meteen je interieur compleet. Vloerkleden kunnen de woonkamer of slaapkamer knusser en gezelliger maken en opvrolijken door de verschillende kleuren en patronen. Ze zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden, en de grootste reden is natuurlijk dat vloerkleden erg stijlvol zijn. Naast het materiaal en de kleur kan ook de vorm van het kleed veel voor je interieur betekenen. Heb je een mooie grote ronde houten eettafel in de eetkamer staan? Kies dan bijvoorbeeld voor een egale kleur en een rond vloerkleed van 300 cm. Egale kleuren zijn tijdloos en passen bij zowat alle interieurstijlen.  Heb je een hip kleurtje of design in je vloerkleed en ben je het na een tijdje beu geworden? Vloerkleden kun je aanpassen wanneer jij dat wilt. Doordat een vloerkleed zoveel met je interieur kan doen, kan je op een gemakkelijke wijze je interieur aanpassen.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}