.st0{fill:#FFFFFF;}

3 Tips bij het kopen van een parasol! 

 april 6, 2020

De zomer staat eindelijk weer voor de deur en dat betekent dat het mooie weer (hopelijk) in aantocht is.

Wie denkt aan mooi weer, denkt waarschijnlijk gelijk aan gezellige avonden in de tuin, zwemmen, barbecuen en luieren in de zon.

Het warme weer en de zon maakt al deze activiteiten mogelijk. Toch is het soms ook wel eens lekker om uit de zon te zitten.

Helemaal als het echt bloedheet is en je bijvoorbeeld verbrandt bent, is een lekker plekje in de schaduw lang niet slecht.

De oplossing hiervoor? Een parasol!

Met een parasol creƫer je gemakkelijk een plekje van schaduw maar waar moet je nou eigenlijk op letten bij het kopen van een parasol? Wij geven je 3 tips!

1. Kies een parasol die past bij je tuin

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel verschillende soorten parasols. Zo heb je bijvoorbeeld muurparasols, deze zitten – zoals de naam al doet vermoeden- vast aan de muur.

Ook heb je zweefparasols, die zitten niet in de muur maar zweven als het ware boven je hoofd en zitten vast aan een paal.

Elke parasol soort heeft z’n eigen voor- en nadelen. Het is daarom ontzettend belangrijk om hier rekening mee te houden bij het kopen van jouw parasol.

Past de parasol bijvoorbeeld bij de ruimte die je hebt of is hij eigenlijk te groot? Heb je mogelijkheid om een parasol in de muur te boren of juist niet?

Het zijn kleine dingen waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een parasol.

2. Kijk waar de zon vandaan komt

Elke tuin is anders en dat betekent dat de zon in elke tuin anders staat. Het is slim om hier over na te denken bij het aanschaffen van een parasol.

We zouden je dan ook aanraden om goed te bekijken waar de zon vandaan komt en waar je wel wat extra schaduw kunt gebruiken. De stand van de zon bepaald in zekere zin waar je parasol te staan komt.

3. Bepaal het formaat

Goed, je weet nu dus waar je parasol te staan komt maar hoeveel ruimte heb je eigenlijk voor je parasol?

Het is goed om hier over na te denken en van te voren op te meten hoeveel ruimte je nodig hebt voor je parasol.

Hiermee voorkom je eventuele miskopen en te weinig ruimte. Het zou vervelend zijn als je straks een mooie parasol hebt gekocht die uiteindelijk helemaal niet blijkt te passen in je tuin.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}