.st0{fill:#FFFFFF;}

3 tips om duurzaam te wonen! 

 april 28, 2022

Wanneer we denken aan een duurzaam huis, denken we dat dit een zeer complexe of extreem dure opgave is. Deze twee ideeën zijn verkeerd: duurzaam zijn en meewerken aan het behoud van het milieu is gemakkelijk en binnen ieders bereik.

Er zijn verschillende manieren om jouw huis duurzamer te maken. Door enkele tips op te volgen helpt je het milieu te beschermen, verspilling te voorkomen en geld te besparen. Het is mogelijk dat niet al deze tips onmiddellijk in de praktijk kunnen worden gebracht. Je kunt echter beginnen zodra je kunt en andere dingen in de loop van de tijd plannen. Kijk hier eens naar!

Wat is een duurzaam huis

Het hebben van een duurzaam huis is het zoeken naar economische alternatieven om het verbruik van de niet-hernieuwbare hulpbronnen van de planeet te minimaliseren. Hoewel sommige groene technologieën iets duurder zijn, is op middellange en lange termijn de door het product geleverde besparing de investering waard.

Het is ook belangrijk om duurzame acties in jouw routine op te nemen. Deze houdingen zijn rechtstreeks van invloed op de kwaliteit van het leven van jouw kinderen, kleinkinderen en de volgende generaties.

Hoe maak je je huis duurzamer

Veel mensen worden zich steeds meer bewust van het belang van behoud en duurzaamheid. Om je hierbij te helpen, hebben wij enkele praktische en efficiënte tips opgesteld die je zullen helpen een groener leven te leiden.

1. Verminderen van water- en energieverbruik

Dit is een van de oudste en meest ware lessen met betrekking tot duurzaamheid. Je moet water en energie besparen. Wanneer je met jouw duurzame reis begint, volg dan jouw verbruik van maand tot maand en analyseer hoeveel je hebt bespaard. Voor jouw dagelijks leven kunt je de volgende praktijken toepassen:

  • Doe de lichten uit als je elke kamer verlaat;
  • Profiteer van het natuurlijke licht en laat de gordijnen open;
  • Draai de kraan dicht als je je tanden poetst;
  • Was alleen kleding als je genoeg hebt om de machine te vullen;
  • Hergebruik het water van de wasmachine om vloeren schoon te maken.

2. Duurzame verlichting

Een van de belangrijkste manieren om bij te dragen tot een duurzamere samenleving is te investeren in efficiëntere verlichtingssystemen. In die zin onderscheiden LED lampen zich. Dit lampmodel is momenteel de optie met het laagste energieverbruik, waardoor duurzame verlichting wordt geboden.

Terwijl een LED-lamp 7W verbruikt, verbruikt de gloeilamp 60W en de fluorescentielamp 15W. Bovendien is de duurzaamheid van de LED zeer hoog en compenseert deze de investering.

Als je in een flatgebouw woont of een groot gezin hebt, weet je dat het vaak voorkomt dat iemand vergeet de lampen uit te doen. Overweeg daarom de mogelijkheid om aanwezigheidssensoren te installeren in de garage, gangen en plaatsen die geen constante verlichting vereisen.

3. Maak optimaal gebruik van zonlicht

Open de ramen en laat het licht binnen! Dit is een uitstekende manier om energie te besparen en de lucht in de binnenruimte te vernieuwen. Plaats indien mogelijk dakramen en transparante daken in jouw huis om het zonlicht optimaal te benutten.

Voor de buitenruimte kunt je spots kopen die overdag zonlicht opvangen en ’s avonds aangaan. Zo kunt je tuinen, omgevingen en gangen verlichten zonder energie te verspillen.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}