.st0{fill:#FFFFFF;}

3x woontips voor het inrichten van de eethoek 

 maart 24, 2021


Ben jij van plan om jouw eetkamerhoek te restylen met nieuwe meubels? Of ben je op zoek naar een aantal handige tips om de perfecte eetkamerstoelen of eettafel te vinden? In dit artikel delen we een aantal handige voor het maken van de juiste keuzes bij het (her)inrichten van de eethoek. De eethoek is namelijk een belangrijke plek in huis. Het is de plek waar we met het gezin eten, de dag bespreken, spelletjes spelen en tegenwoordig ook als thuiswerkplek gebruiken. Waar moet je op letten bij het kopen van nieuwe eetkamermeubels? Wij leggen het uit!

Tip 1: Wat zijn je woonwensen?


Voordat je meubels gaat kopen, is het belangrijk om jezelf een aantal vragen te stellen. Aan welke woonwensen moet de eethoek voldoen? Wil je de tafel alleen gebruiken om te eten? Of wil je dat de tafel dé centrale plek in huis wordt om gezellig samen te komen en te borrelen? Wil je de tafel ook kunnen gebruiken als thuiswerkplek en moeten je kinderen hun huiswerk aan de eetkamertafel kunnen maken? Als je antwoorden hebt op deze vragen, kun je een stuk gerichter op zoek gaan naar een nieuwe eetkamerset.

Tip 2: Analyseer de ruimte

Bij het uitkiezen van een eetkamertafel is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Analyseer eerst de ruimte voordat je op jacht gaat naar een nieuwe eetkamertafel. Het zou erg zonde zijn, als je een te grote tafel koopt die niet past in de kamer. Is er sprake van een kleine ruimte, overweeg dan een ronde of ovale eetkamertafel te kopen. Of plaats een rechthoekige of vierkante eettafel met de kopse kant tegen een muur. Op deze manier bespaar je veel meer ruimte!

Tip 3: Kies de juiste tafelvorm


Ronde en ovale eettafels
Ronde en ovale eetkamertafels staan garant voor een hoop gezelligheid, omdat het veel gemakkelijker is om met iedereen aan tafel oogcontact te houden. Je kunt alle gesprekken aan tafel beter blijven volgen. Daarbij zijn er geen tafelhoeken waar je je aan kunt stoten. Hierdoor zijn ronde en ovale tafels bij uitstek geschikt voor een huishouden met kinderen!

Rechthoekige eettafel
Een rechthoekige tafel blijft toch wel de meest populaire eettafel in veel huishoudens, want je kunt er veel spullen op kwijt en er zijn, afhankelijk van de afmetingen, genoeg zitplaatsen voor veel mensen. Hiertegenover staat wel dat een rechthoekige tafel meer ruimte nodig heeft in vergelijking met andere vormen tafel

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}