.st0{fill:#FFFFFF;}

5 tips om je tuin een metamorfose te geven 

 februari 3, 2023

Tuinieren is voor veel mensen een ware hobby. Je vindt je rust in de natuur en ontvlucht je chaotische en drukke werkdagen. De tuin is een plek om jezelf te zijn en om te ontspannen. Daarom is een mooie tuin natuurlijk een must. Ben je uitgekeken op je tuin en wil je je tuin van een nieuwe look voorzien? Kijk dan naar deze vijf manieren waarmee je je tuin een metamorfose kan geven!

1. Serre aanbouw

Ben je op zoek naar een buitenverblijf? Dan is het misschien een goed idee om een serre aanbouw te overwegen. Een serre zorgt voor verfijning en vormt een overgang tussen de woning en de tuin. Je zit binnen, maar geniet wel van de natuur om je heen. Je kunt van je serre een gezellige zithoek maken. Bovendien kun je gasten verwelkomen en genieten van de zon. Serres zijn in verschillende maatsoorten verkrijgbaar. 

Je kunt een serre helemaal op maat laten maken. Bovendien kun je voor een open of gesloten serre kiezen. Een gesloten serre kan met een schuifpui worden afgeschermd. Een serre aanbouw met schuifpui beschermt tegen slechte weersomstandigheden en wind. Je kunt droog en comfortabel in de tuin zitten. Dit kan ook als het minder goed weer is of als je geen last van de insecten wilt hebben.

2. Vijver

Een vijver brengt diversiteit en variatie in je tuin. Bovendien kun je een vijver met mooie waterplanten en oeverplanten opvullen. Een vijver is een bron van leven. Je krijgt hierdoor ook verschillende soorten vogels, amfibieĆ«n en insecten in je tuin. De vijver kun je met mooie vissen vullen, zoals koi. Dit is een sierlijke Aziatische karper. 

Heb je een kleine tuin? Dan kun je voor een klein vijverformaat gaan. Een vijver hoeft niet duur te zijn of veel ruimte in beslag te nemen. Je kunt een kant-en-klare bak kopen. Deze hoef je alleen nog maar in te graven en met groen te decoreren. Om de vijver schoon te houden kun je het beste een krachtige filterpomp kiezen.

3. Terras met zithoek

Een terras kun je zo mooi maken als je zelf wilt. Kies voor elegante tuinmeubilair op het terras en maak een huiselijke zithoek. Je kunt bijvoorbeeld met een grote groep mensen een BBQ op het tuinterras organiseren. Een terras kun je prima met een overkapping combineren. Je zit dan beschut en droog. Een overkapping houdt regen, wind en zonlicht tegen. Overkappingen zijn, net als een serre, volledig op maat te maken. 

4. Gazon

Een gazon vormt een open ruimte in de tuin. Rondom het gazon kun je perken met planten plaatsen. Je kiest bijvoorbeeld voor een gazon van echt gras of van kunstgras. Echt gras moet je maaien en goed onderhouden. Tijdens droge maanden moet een gazon van voldoende water worden voorzien. 

Wil je minder werk aan je gazon beleven? Ga dan voor kunstgras. Kunstgras verschilt sterk in kwaliteit. Kunstgras is natuurlijk het mooist als dit op echt gras lijkt. Er zijn veel kunstgrassen die niet van echt gras te onderscheiden zijn qua structuur en zachtheid. 

5. Tropische planten

Tropische planten zijn weer helemaal in de mode als het om moderne tuintrends gaat. Er zijn veel plantsoorten die goed tegen Nederlands weer kunnen. Denk aan palmen, bamboe, banaan, pampagras of een Yucca. Kies voor winterharde planten met een exotische uitstraling. Je weet dan zeker dat ze de vorst kunnen overleven. Wil je tropische planten die niet winterhard zijn? Dan kun je deze tegen vorst beschermen. Dit kan bijvoorbeeld met noppenfolie of met windbreekgaas. Zorg er dus voor dat ze niet te veel in de koude wind staan. Je kunt tropische planten ook in een mooie overdekte plantenkas plaatsen. 

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}