.st0{fill:#FFFFFF;}

5 tips om je tuin weer op te fleuren! 

 januari 11, 2023

Met het voorjaar in aantocht is het een goed idee om na te denken over hoe je de tuin zou willen inrichten. In de winter staat er weinig tot niets in bloei. Hoog tijd dus om met 5 simpele en snelle tips jouw tuin weer op te fleuren! 

Kies voor kleur

Vrolijke kleurtjes fleuren je tuin binnen no time op! Plant de mooiste kleurrijke bloemen, kies voor gekleurde plantenbakken, bedek je tuinmeubilair met vrolijke kussens en hang een mooi tafelkleed over de tuintafel heen. 

Door gekleurde bloemen in gekleurde plantenbakken te plaatsen, krijg je een supervrolijk effect! De kleuren versterken elkaar en de plantenbakken zorgen ervoor dat je geplante bloemen mooi bij elkaar blijven zonder de hele tuin over te nemen.

Maak het groen

Van een kale, grauwe betonnen ruimte als tuin wordt (bijna) niemand blij. Schaf daarom flink wat bloemen en planten aan! Is jouw tuin grotendeels betegeld? Los dit op door verschillende plantenbakken te plaatsen. Kies voor verschillende hoogtes, vormen en maten. Wil je één geheel? Kies dan voor één kleur plantenbakken. Houd je juist wel van wat speelser? Dan kun je losgaan met verschillende kleuren! Let er wel op dat het niet té druk wordt. Kies bijvoorbeeld een kleurenpalet van zo’n 3 verschillende kleurtjes. De bloemen en planten geven ook al kleur namelijk. Zo houd je het een overzichtelijk, toch fleurig geheel.

Kies voor een buitenkleed

Het ligt misschien niet voor de hand, maar een buitenkleed in de tuin kleed het geheel net wat meer aan. Je maakt de zithoek er net iets behaaglijker mee en in de zomer is het heerlijk om op je blote voeten over het kleed te lopen in plaats van de harde tegels. Houd het kleed op z’n plaats door de pootjes van je tuinmeubilair erop te plaatsen of zet het kleed vast door middel van verschillende plantenbakken op de randjes te plaatsen. 

Tuinverlichting

Verlichting in de tuin is eigenlijk onmisbaar. In de donkere maanden voorkom je dat je naar een zwart gat uitkijkt en in de lente en zomer zorgt tuinverlichting ervoor dat je tot in de late uurtjes in de tuin kunt blijven zitten. Een lichtsnoer door de gehele tuin geeft een sprookjesachtig effect. Maar strakke verlichting op bijvoorbeeld de schutting of een (schuur)muur staan heel stijlvol. Langs een looppad wat verlichting zodat je precies ziet waar je loopt is ook aan te raden. Een out of the box manier van tuinverlichting, is door deze in je plantenbakken te plaatsen. Hierdoor krijg je ’s avonds een heel gaaf effect door de schaduwen die de planten creëren. 

Houd het opgeruimd 

Een tuin is er om in te leven! Het hoeft dan ook niet tot in de puntjes verzorgd te zijn en al het gras op 1 lengte afgemaaid. Maar, een beetje verzorgd kan echt geen kwaad! Om je tuin op te fleuren zorg je ervoor dat het onkruidvrij is, zo kunnen je verse bloemen en planten mooi bloeien en komen ze veel beter tot hun recht. 

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}