.st0{fill:#FFFFFF;}

6x waarom je een terrasoverkapping moet nemen 

 september 17, 2021

Een terrasoverkapping is ideaal: het beschermt tegen de zon en je kunt zelfs met slecht weer nog buiten zitten. Overweeg je een terrasoverkapping? Lees dan zeker onderstaande zes voordelen van een terrasoverkapping. 

Een terrasoverkapping beschermt tegen de zon

Misschien wel het meest belangrijke voordeel: een terrasoverkapping beschermt tegen de zon. Op een warme dag is het fijn om heerlijk in de schaduw onder je terrasoverkapping te zitten, terwijl je het uitzicht op je tuin behoudt. Schaf je namelijk een zonnescherm aan, dan ben je vaak een stuk uitzicht op je tuin kwijt. Ga voor een terrasoverkapping van glas, bijvoorbeeld van Foravida, zodat je nog meer zicht op je tuin behoudt. 

Met een terrasoverkapping kun je vaker buiten zitten

Regent het? Dan is de tuin vaak niet erg aantrekkelijk. Maar heb je een terrasoverkapping, dan kies je er misschien sneller voor om toch even lekker buiten te zitten. Onder de overkapping zit je namelijk droog. Komt de zon af en toe door? Dan is het ook snel lekker warm onder de terrasoverkapping. 

Je kunt van een terrasoverkapping een veranda maken

Tegenwoordig kun je terrasoverkappingen heel goed uitbreiden met bijvoorbeeld zijwanden of voorwanden met een schuifdeur, zodat het meer op een veranda gaat lijken. Zo kun je ook op koudere dagen in de winter heerlijk genieten van de warmte van de zon! 

Een terrasoverkapping is UV-bestendig

Terrasoverkappingen worden vaak gemaakt van materialen die UV-bestendig zijn. Dat betekent dat je niet alleen zelf goed beschermd bent tegen de UV-stralen, maar dat ook al je mooie tuinmeubels minder snel verkleuren en dus langer meegaan.

Een terrasoverkapping zorgt voor meer opbergruimte

Ben jij ook ieder jaar bezig om alle meubels naar binnen te halen en met mooi weer weer buiten te zetten, om ze zo te beschermen tegen slecht weer of vorst? Met een terrasoverkapping is dat verleden tijd. Doordat ze overdekt en goed beschermd staan, hoef je ze nooit meer naar binnen te halen. Dat geldt niet alleen voor meubels, maar ook voor bijvoorbeeld tuingereedschap of planten. 

Een terrasoverkapping is duurzaam

Wanneer je kiest voor een kwalitatieve terrasoverkapping, dan gaat deze lang mee. Deze worden namelijk gemaakt van onderhoudsvriendelijke materialen. Wanneer je de overkapping zelf af en toe schoonmaakt, kun je er erg lang van genieten!

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}