.st0{fill:#FFFFFF;}

Aan de slag met de saaiste wanden van je woning 

 april 8, 2022

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Overig
  • /
  • Aan de slag met de saaiste wanden van je woning

De wanden in huis hebben vaak een grote impact op de uitstraling van de verschillende ruimtes, zeker in combinatie met de vloer. Vind je de woon- of bijvoorbeeld slaapkamer te saai momenteel? Er zijn verschillende manieren waarop je de wand een make-over kunt geven, zonder dat je hier direct een timmerbedrijf voor in moet schakelen. Overweeg de wanden te schilderen, of deze bijvoorbeeld zelf te behangen. Nog makkelijker is het gebruik van steenstrips! Groot voordeel van deze steenstrips is het feit, dat de steenstrips zelfklevend zijn. Het maakt het bevestigen hiervan aan de wanden in huis heel eenvoudig; makkelijker dan het behangen hiervan. Het verhangen vergt enige oefening, voordat je de verschillende banen straks op de muur krijgt. Bij het gebruik van steenstrips zie je direct resultaat. 

Wandpanelen alternatief voor steenstrips

Naast de steenstrips en de mogelijkheid om een wand te behangen, zijn er verschillende andere opties. Je zou de muur bijvoorbeeld ook kunnen opvrolijken met wandpanelen. Net als bij het gebruik van steenstrips, bieden ook deze wandpanelen de mogelijkheid om een 3D-effect op de wand te creëren. Je kunt de ruimtes in huis hier een hele industriële look mee geven! Een ander voordeel van deze wandpanelen is het feit dat ze zowel in huis, als ook buiten onder bijvoorbeeld de veranda gebruikt kunnen worden. Het is op deze manier mogelijk om van de veranda het verlengde van de woonkamer te maken. Zowel de steenstrips als de wandpanelen worden in verschillende stijlen en varianten aangeboden. Ook voor de wandpanelen geldt dat de montage hiervan eenvoudig is. Aan montagekit en een mesje heb je voldoende! 

Interieurstijl aanpassen met bekleding wanden 

Zoals eerder genoemd werd hebben de wanden in huis een grote impact op de uitstraling hiervan. Het maakt dat je de gekozen interieurstijl in huis relatief makkelijk aanpast, wanneer je de slechts de wanden een nieuwe bekleding geeft. Zo hoef je niet alle meubels te vervangen. Met de wandpanelen en steenstrips kun je het interieur een industriële, stoere look geven. Het is minder strak dan bijvoorbeeld een behangen of geschilderde wand. Het maakt het interieur speels! Kies tussen een relatief donkere, of juist een opvallend lichte kleur wandbekleding. Ook leuk: wandpanelen met klassieke, witte tegeltjes. Ze passen goed bij een landelijk interieur. 

Details toevoegen aan je muren 

Je hoeft er niet direct voor te kiezen de gehele wand van wandpanelen of steenstrips te voorzien. Het kan ook leuk zijn om hiermee enkele details aan de muren toe te voegen. Dat doe je ook door bijvoorbeeld zelf een mozaïek van schilderijtjes op de wand te maken. Zo’n mozaïek maakt de ruimte speels. Kies je voor verschillende foto’s in de schilderijtjes, of knip je een grote foto op in verschillende kleinere elementen? 

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}