.st0{fill:#FFFFFF;}

Airco kopen? Houd je hoofd koel met deze tips! 

 juni 23, 2021

Ben je van plan om een airconditioner aan te schaffen? Je bent niet de enige. Door de warme temperaturen zijn airco’s momenteel niet aan te slepen. We zijn daarom massaal op zoek naar een beetje verkoeling (in huis), en vinden de oplossing al snel in een airconditioning. Daar is niets mis mee, maar zorg er wel voor dat je op een aantal dingen let voordat een airco aanschaft. Wij helpen je alvast een eindje op weg!

Tip 1: Een mobiele of vaste airco?

Er zijn verschillende soorten airconditioners waar je uit kunt kiezen. Je kunt namelijk kiezen voor een vaste airco of een mobiele airco, elk met hun eigen voordelen.

Vaste airco
Een vaste airco bestaat uit een binnendeel en een buitendeel. Je kunt dan kiezen voor een airco met één binnendeel voor het koelen van één ruimte, of eentje met meerdere binnendelen om verschillende kamers te koelen.

Mobiele airco
Een mobiele airco kun je daarentegen in elke kamer neerzetten die je wilt. Er zit alleen wel een afvoerslang aan het apparaat. Het voordeel van een mobiele airco is dat ze verrijdbaar zijn. Ze zijn compact en dus makkelijk op te bergen. Let er wel op dat je de mobiele airco alleen kunt plaatsen in de buurt van een stopcontact en bij een raam voor de afvoerslang.

Elke soort airconditioner werkt ook meteen als een luchtontvochtiger. Houd hier rekening mee als je kiest voor een airco. Een airco en een cooler kan een goed alternatief zijn, als je gevoelig bent voor droge lucht.

Tip 2: Let op het vermogen

De airco moet krachtig genoeg zijn om de ruimte te kunnen koelen. Je moet dus een airco kiezen met voldoende capaciteit. Ga je een mobiele airco wisselend in meerdere kamers gebruiken, kies dan voor een airco met een capaciteit die voldoende is voor de grootste ruimte. Heeft de ruimte veel ramen waardoor er veel zonlicht binnenkomt? Kies dan voor een iets hoger koelvermogen.

Let bij het kopen tot slot ook op dat een airco stroom verbruikt en geluid maakt. Waarschijnlijk wil je in een slaapkamer minder geluid van je airco dan in je woonkamer, werkkamer of zolder. Pas je keuze dus aan je eigen voorkeur. Succes!

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}