.st0{fill:#FFFFFF;}

Airco buitenunit wegwerken? Dit zijn de mooiste opties! 

 januari 25, 2024

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Tuin
  • /
  • Airco buitenunit wegwerken? Dit zijn de mooiste opties!

Vind je dat jouw airco buitenunit het uitzicht bederft? Wil jij je airco buitenunit wegwerken? Je bent niet de enige. Huiseigenaren zoeken al lange tijd naar slimme manieren om die opvallende airco units in hun tuin te camoufleren. Dat is ook niet vreemd, want doorgaans zijn buitenunits niet echt mooi om te zien. 

En laten we eerlijk zijn, een mooie tuin is vaak net zo belangrijk als een mooi huis. Maar op welke manier is het eigenlijk mogelijk om een airco buitenunit weg te werken?

Wij zetten in dit artikel een aantal praktische tips voor jou op een rijtje. Jij leest hier tips en voorbeelden van manieren om een airco buitenunit weg te werken op allerlei manieren. Ben je hiernaar benieuwd? Lees dan verder!


Waarom moeten airco buitenunits goed geventileerd blijven?

Het is belangrijk dat een airco unit die verstopt zit altijd genoeg ruimte heeft om frisse lucht binnen te krijgen. Dat komt omdat de airco warm wordt als hij aan staat. Als hij niet genoeg lucht krijgt, kan hij te heet worden en kapot gaan. Dat willen we natuurlijk voorkomen!

Als de airco unit niet goed kan 'ademen', kan hij ook minder goed werken. Dat betekent dat het langer kan duren voordat het lekker koel is in huis. En als het apparaat harder moet werken, gebruikt het meer energie. Dat zie je terug op de energierekening, en dat willen we ook vermijden.

En tot slot, als we willen dat de airco unit lang meegaat, moeten we ervoor zorgen dat hij niet te warm wordt van binnen. Als hij te heet wordt, kunnen de onderdelen binnenin beschadigd raken. Door genoeg ruimte voor lucht te laten, zorgen we ervoor dat de airco goed blijft werken en ons lekker koel houdt zonder problemen.3 Praktische tips voor airco buitenunit wegwerken

Welke praktische tips zijn er voor het wegwerken van airco buitenunits, zonder dat de luchttoevoer van de buitenunit wordt belemmerd? Wij zetten voor jou 3 verschillende tips voor een airco buitenunit wegwerken op een rijtje:

1. Tuinscherm of -wand:

Een tuinscherm is als een stijlvolle vermomming voor je airco unit. Je kunt kiezen uit verschillende materialen zoals hout, bamboe, metaal of kunststof, zodat het perfect bij de uitstraling van je tuin past.

Een tuinscherm functioneert eigenlijk als een barrière die de airco unit verbergt en tegelijkertijd een decoratief element aan je tuin toevoegt. Overweeg zelfs om het scherm te verfraaien met klimplanten voor een extra natuurlijke uitstraling.

Op deze manier transformeer je de airco unit van een wat minder aantrekkelijk element naar een geïntegreerd onderdeel van je tuin. Het scherm zorgt ervoor dat de airco unit niet langer de aandacht trekt en je tuin er als een mooi geheel uitziet. Let er natuurlijk wel op dat er voldoende ruimte is tussen de wand en de airco unit, zodat de unit goed geventileerd blijft.

Tuinwand

2. Plantenbakken met klimplanten:

Je kunt ook een airco buitenunit wegwerken met een decoratieve benadering. Een goede tip is het gebruik van grote plantenbakken met klimplanten. Voor dit project kun je grote plantenbakken van hout, kunststof of metaal gebruiken. Vul de bakken met aarde en plant klimplanten zoals klimop of druivenranken.

Plantenbakken zijn doorgaans verkrijgbaar bij tuincentra en bouwmarkten. Let bij de aanschaf op de grootte van de bakken en zorg ervoor dat er genoeg ruimte is voor de groei van de klimplanten en voor onderhoud aan de airco unit. Een begroeide airco unit lucht immers minder goed door!

Plantenbakken

3. Op maat gemaakt omhulsel:

De laatste tip voor een buitenunit airco wegwerken is een op maat gemaakt houten of metalen omhulsel, waarmee je eigenlijk de airco integreert in de omgeving. Een praktische tip hierbij is om het omhulsel dezelfde kleur te geven als de muur waaraan hij hangt.

Dit is een meer gevorderd project dat nauwkeurige metingen, zaagwerk en montage vereist. Niet echt iets voor de doe-het-zelver, maar meer voor een handige aannemer.

Bij dit project zijn materialen zoals hout, multiplex, metaal of composiet nodig. Lokale bouwmarkten kunnen deze materialen leveren, en specialisten kunnen op maat gemaakte oplossingen bieden die passen bij de specifieke eisen van de airco unit.

Het gevaar bij dit soort omhulsels bestaat dat het omhulsel te strak wordt gebouwd rondom de unit, waardoor de unit te weinig lucht krijgt. Neem dit dus mee in jouw overweging.

Omkasting hout

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}