.st0{fill:#FFFFFF;}

Balkon opknappen? 7 tips! 

 maart 15, 2021

Je balkon opknappen is iets waar je later veel profijt van hebt. Je kan zomeravondjes doorbrengen in je eentje met een goed boek. Maar ook gezellig visite uitnodigen en heerlijk buiten zitten. Dit alles doe je toch wel het liefst in een omgeving waar je je goed voelt en blij van wordt. De lente staat weer voor de deur, dus tijd om het balkon onder handen te nemen!

Je balkon opknappen doe je zo:

  • Maak de grond schoon
  • Leg een nieuwe vloer (houten vlonders)
  • Leg een buitenkleed neer
  • Hang (festival)lampjes op
  • Hang plantjes op
  • Plaats een balkonscherm
  • Maak e eigen palletbank

Maak de grond schoon

De vloer bepaalt voor een heel groot deel hoe jouw balkon er uit ziet. Maak daarom alles goed schoon, omdat het balkon natuurlijk een buitenplek is zal je dit vaker moeten doen om hem een beetje knap te houden. Je zal zien dat het balkon gelijk een stuk netter oogt zonder viezigheid. Naast het schoonmaken van de grond is het ook een hele verbetering als je de rest van het balkon ook onder handen neemt. Maak de railing schoon en bijvoorbeeld ook de waterleidingen.

Leg een nieuwe vloer (houten vlonders)

Zodra de grond schoon is kan je er ook een nieuwe vloer op leggen voor een geheel andere stijl. Nu kan je denken, dit gaat volledig buiten mijn budget. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn! Houten vlonders zijn dé oplossing om goedkoop een nieuwe look aan je balkon te geven. Deze tegeltjes zijn te koop bij de Ikea, vaak worden ze per 9 verpakt voor zo’n 20 euro. Voor een balkon van 4,5 vierkante meter heb je 5 pakken nodig, dat is dus 100 euro. Best te doen toch als je er heel wat voor terugkrijgt?

Leg een buitenkleed neer

Kleden voor binnen kennen we allemaal, maar buitenkleden bestaan ook. Zo’n buitenkleed zorgt voor veel sfeer en warmte op je balkon. Deze kan je lekker laten liggen, welk weer dan ook want het is van materiaal dat gemakkelijk schoon te maken is. De uitstraling van zo’n kleed zorgt voor warmte in de ruimte. Een best unieke manier van je balkon opknappen dus.

Hang (festival)lampjes op

Uiteraard is het schoonmaken en een nieuwe vloer pas het begin van het opknappen van je balkon. Nu wil je dit fijne buitenplekje ook nog gaan inrichten. Overdag heb je veel licht en kan je genieten van de zon, maar ’s avonds blijf je na het kijken van de zonsondergang zonder twijfel ook graag zitten. Hiervoor heb je festival lampjes die gezellige sfeer creëren. Deze zijn te koop bij de bouwmarkt maar ook aliexpres biedt ze aan. Hang ze in bogen op naar de andere kant van het balkon en aan de muur. Natuurlijk kan je het ook met andere kleine lampjes doen zoals kerstverlichting, die je bevestigt aan de railing van het balkon.

Plantjes ophangen

Planten hebben altijd al deel uitgemaakt van het interieur, maar het laatste jaar zijn ze populairder dan ooit. Het opknappen van een balkon doe je dan ook met de frisse uitstraling van mooie planten. Plant

Balkonscherm

Een rieten balkonscherm geeft een knus gevoel en zorgt voor een ander kleurtje dan je balkonspijlen. Dit is helemaal een leuk idee als je voor een beige of houten look gaat. Bij het balkon opknappen is het namelijk leuk als je een bepaalde stijl voor ogen houdt.

Maak je eigen palletbank

Pallets zijn goedkoop

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}