.st0{fill:#FFFFFF;}

Bank kopen? Lees deze tips eerst! 

 augustus 31, 2021

Het kopen van een bank is waarschijnlijk één van de belangrijkste investeringen voor je interieur. In de woonkamer mag een heerlijke loungebank niet ontbreken om te kunnen relaxen, tv kijken of een middagdutje te doen. Het is dus logisch en vanzelfsprekend dat je de tijd neemt om een goede keuze te maken. Een bank moet immers jaren meegaan, toch? In dit artikel delen we een aantal tips waar je rekening mee kunt houden voordat je een nieuwe bank koopt. Lees snel verder!

Tip 1: Ga ‘proefzitten’

Ken je dat? Je bent op zoek naar een nieuw matras en gaat het matras testen in verschillende winkels. Heel verstandig! Welnu, dezelfde theorie is eigenlijk ook van toepassing bij het kopen van een nieuwe bank. De gemiddelde bank heeft een zitdiepte van 55-60 centimeter, wat voldoende ruimte is om onderuit te kunnen zakken. Maar zitdieptes kunnen variëren, dus probeer zeker verschillende banken uit om er zeker van te zijn dat je lekker zit. Ga je liever op de bank liggen, zorg er dan voor dat deze lang genoeg is om je op te kunnen uitstrekken.

Tip 2: Kijk naar het frame van de bank

Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden is het frame van de bank. De ene bank is de andere niet. Besteed daarom zoveel als je je kunt veroorloven aan een kwaliteitsframe. Je zult merken dat je er jarenlang plezier van hebt! Een massief hardhouten frame is een goede optie. Let tot slot ook op de garantie! Kies altijd voor een fabrikant die minimaal 15 jaar garantie biedt bij de aankoop van de bank.

Tip 3: Controleer de kussens

Als het gaat om de rugleuning en zitting van de bank, zijn kussens gevuld met veren erg comfortabel, maar ze moeten ook weer regelmatig opgevuld worden. Schuim- of vezelvullingen kunnen daarentegen na verloop van tijd plat worden en hun vorm verliezen. De perfecte oplossing? Een kussen gevuld met veren en schuim! De veren geven de gewenste comfort terwijl het schuim structuur geeft aan het kussen.

Tip 4: Welke stof kies je?

Of je nu gaat voor een gewaagde kleur, met of zonder patroon; je keuze van de meubelstof zal een enorme impact hebben op de rest van het interieur. Kies daarom zorgvuldig een stof uit die past bij de rest van je interieurstijl. Meubelstoffen van natuurlijke materialen, zoals bijvoorbeeld katoen en linnen, kunnen vervagen bij fel zonlicht, dus houd hier rekening mee als de bank in de buurt van een raam staat. Bovendien zijn deze stoffen vaak een stuk duurder, dan synthetische stofsoorten. Daarbij moet vermeld worden dat een synthetische stof minder snel vocht en vuil opneemt, en ook minder kwetsbaar is voor slijtage. Daarom kunnen synthetische stoffen een ideale keuze zijn voor een huishouden met jonge kinderen en/of huisdieren. Je wilt de bank dan makkelijk kunnen schoonmaken, als er per ongeluk op de bank is geknoeid.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}