.st0{fill:#FFFFFF;}

Hoe organiseer je een goede BBQ? 3 Tips! 

 mei 27, 2021

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Tuin
  • /
  • Hoe organiseer je een goede BBQ? 3 Tips!

Nu het zonnetje zich steeds vaker laat zien, staat het plannen van een gezellige BBQ waarschijnlijk hoog op je lijstje. Hiermee doe je jouw vrienden of familie veel plezier! Het organiseren van een goede BBQ vraagt echter om een gedegen voorbereiding. Om je op weg te helpen hebben wij 3 tips voor je.

Begin op tijd met de planning

Ga jij een groot BBQ feest organiseren? Nodig dan ruim van tevoren je gasten uit en zorg ervoor dat er een aanmeld datum op de uitnodiging staat. Zo weet jij voordat de barbecue begint welke boodschappen je allemaal in huis moet halen. Ook als je maar een paar mensen uitnodigt is het handig om te weten wie er allemaal bij is. Zo wil je wellicht sommige gerechten al een tijd van tevoren op de big green egg gooien om ze langzaam te laten garen.

Welke BBQ gebruik je?

Afhankelijk van wat jij voor ogen hebt, kies je het geschikte type barbecue. Laat je bijvoorbeeld je gasten ook achter de barbecue staan of wil je het allemaal zelf doen? Heb je genoeg aan één barbecue als je hele vriendengroep komt? En kies je voor een gasbarbecue of heb je liever die typische houtskoolsmaak? Ga je voor eenvoudige gerechten, zoals hamburgers en saté, of leef jij je helemaal uit met ingewikkelde recepten die op de smoker klaargemaakt moeten worden? Zoek alvast een aantal lekkere recepten op en probeer deze bij je barbecue feestje in de tuin een keer uit, zodat je op de avond zelf niet voor verrassingen komt te staan.

Voor alle dieetwensen

Steeds meer mensen weten een visje op te barbecue te waarderen. Ook kan het zijn dat er mensen in je familie of vriendengroep vegetarisch of veganistisch eten. Vraag altijd even naar de dieetwensen voordat jij inkopen gaat doen. Zo kun je bijvoorbeeld een combinatie van vlees en vis inslaan en voor een aantal lekkere vega gerechten zorgen, zoals portobello’s van de barbecue of falafel spiesjes. Qua bijgerechten kun je hier ook rekening mee houden, bijvoorbeeld door een vegetarische salade te serveren.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}