.st0{fill:#FFFFFF;}

Belangen waarom het ventileren van je woning zo belangrijk is 

 augustus 29, 2022

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Woonkamer
  • /
  • Belangen waarom het ventileren van je woning zo belangrijk is

Een goede ventilatie in je woning is niet te ontbreken. Hoewel dit een erg belangrijk aspect is in je woning, weten veel mensen hier niet vanaf. Zo zijn veel woningen nog niet goed op het gebied van ventilatie en werken veel mensen hier niet aan. Waarom is het ventileren van je woning zo belangrijk? Hieronder lees je daar meer over!

Hoe zorg je voor een goede ventilatie in je woning?

Om je woning te kunnen ventileren zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kun je als eerste de keuze maken om gewoon je ramen te gebruiken. Belangrijk hierbij is dat je een goed systeem hebt voor de ramen. Denk bijvoorbeeld aan ramen die Gasveren bevatten. Hiermee kun je de ramen goed open en dicht maken, waardoor je je woning al snel kunt ventileren. Ook heb je speciale ventilatieroosters en -systemen. Belangrijk is het om de verschillende mogelijkheden na te gaan. Hierbij kan het zo zijn dat je zelf al een bepaalde voorkeur hebt voor de manier hoe je je woning wilt ventileren. Daarnaast is het ook belangrijk na te gaan wat de kosten zijn en wat je eraan uit wilt geven. Uiteindelijk kom je tot de beste keuze en kun je jouw woning zo ventileren dat je de voordelen hiervan ervaart. 

Belang 1: Nieuwe zuurstof komt de woning in

Als mens heb je natuurlijk zuurstof nodig. De zuurstof die je als mens gebruikt heb je in de buitenlucht. Deze zuurstof is afkomstig van bomen en planten. Op het moment dat je je woning niet goed ventileert, zal de zuurstof hierin verdwijnen. Dit is natuurlijk niet bevorderlijk voor je gezondheid en dus zeker een aspect om te voorkomen. 

Belang 2: Minder energiekosten

In de winter kunnen de temperaturen in Nederland erg laag zijn. Hierbij is het buiten heel fris en is niets zo lekker om weer in je warme woning binnen te komen. Hoewel dat erg fijn is, kost dit wel het nodige energieverbruik. Dit is niet geheel onlogisch, want om je woning te kunnen verwarmen heb je nu eenmaal energie nodig. Toch kan het opwarmen van een slecht geventileerde woning veel meer energie kosten dan wanneer de woning wel goed geventileerd is. De reden hiervan is dat in de goed geventileerde woning veel zuurstof zit wat makkelijk op te warmen is. 

Belang 3: Minder ziekte

Door goede ventilatie zul je ook merken dat je minder snel ziek wordt. Natuurlijk heeft iedereen een andere weerstand. De een wordt nu eenmaal sneller ziek dan de ander. Toch wil je voorkomen dat je hier zelf voor zorgt. Door te werken aan een betere ventilatie in je woning, kun je ervoor zorgen dat je minder snel ziek zal worden. De reden hiervan is dat er nieuwe zuurstof de woning in komt, maar daarnaast verlaten de bacteriën de woning ook sneller. Dit voorkomt dat jij de verschillende bacteriën opneemt en dus ziek zal worden. Zeker een groot pluspunt bij de ventilatie, want niemand wilt natuurlijk ziek zijn. 

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}