.st0{fill:#FFFFFF;}

Ben je op zoek naar een goede prullenbak? 

 februari 18, 2021


Je staat er niet graag lang bij stil, maar de aankoop van een afvalbak vraagt wel je aandacht. Koop niet zomaar de eerste de beste prullenbak aanbieding, want dan doe je misschien een miskoop. Na het lezen van dit artikel weet jij waar je op moet letten bij de aankoop van je nieuwe prullenbak.

Zorg dat je afval makkelijk kunt scheiden

Afval scheiden is steeds meer een must. Natuurlijk is het niet leuk om twee of meer afvalbakken naast elkaar in huis te hebben. Dat oogt chaotisch en helemaal niet netjes. Een prullenbak van Brabantia of van een ander merk zorgt ervoor dat je afval kunt scheiden zonder dat je interieur chaotisch oogt.

Zorg dat je prullenbak niet te groot, maar ook niet te klein is

Zorg dat er voldoende afval in je prullenbak kan. Vaak staat op de verpakking van de afvalbak hoeveel liter erin kan. Prullenbakken kan je grofweg onderverdelen in drie categorieën:

  1. Kleine prullenbakken bieden ruimte voor 5 tot 20 liter afval.
  2. Middelgrote prullenbakken bieden ruimte voor 20 tot 40 liter afval.
  3. Grote prullenbakken bieden ruimte voor 40 tot 60 liter afval.

Nu denk je misschien dat je dus best een grote afvalbak koopt. Niet per se, het hangt van je situatie af. Woon je alleen of met één partner zonder kinderen. Dan heb je vaak aan een kleine prullenbak voldoende. Een middelgrote afvalbak kan meestal een gezin tot 4 personen aan. Woon je met 4 of meer personen in huis? Kies dan voor de grote prullenbak.

Als je alleen woont, koop je liefst niet een te grote prullenbak. Dat scheelt je misschien tijd in het vervangen van de vuilniszak, maar … je neus zal ongetwijfeld minder blij zijn na een tijdje.

Hoe wil je de prullenbak openen?

Prullenbakken kan je op verschillende manieren openen. Er zijn prullenbakken met deksel en zonder. Tip: meestal wil je een prullenbak met deksel.

  • De meest hygiënische mogelijkheid is een prullenbak met pedaalemmer. Zo hoef je het deksel van de prullenbak niet aan te raken.
  • Een prullenbak met touch opening open je door op het deksel te drukken, maar je moet je handen achteraf wassen.
  • Een prullenbak met sensor wordt geopend door er met je hand voor de infrarood te ‘zwaaien’. Daarna opent de prullenbak vanzelf. Dit is dan ook de meest hygiënische prullenbak
  • Een prullenbak zonder deksel. Gebruik deze afvalbank enkel voor geurloos en droog afval. Vliegen en ander ongedierte zijn hier immers dol op vocht en sappige etensresten. Open prullenbakken zijn vooral geschikt voor papier en klein restafval uit een bureauruimte.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}