.st0{fill:#FFFFFF;}

Besparen op je telefoon abonnement? Dit moet je weten! 

 september 6, 2022

Meer betalen dan nodig? Liever niet! En wist je dat dit vaak één van de dingen is, die ongemerkt toch gebeuren? Neem bijvoorbeeld je telefoonabonnement. In veel gevallen kan dit écht goedkoper. Nu wil jij vast weten hoe. Je leest in dit artikel drie goede tips die eenvoudig toe te passen zijn.

Kijk en vergelijk

De eerste tip die gegeven kan worden, is om goed te kijken welk abonnement het beste bij jou past. Ben je een echte beller, stuur je veel smsjes of maak je juist veel of weinig gebruik van het mobiele internet? Het loont hiernaast ook om goed te kijken naar de verschillende aanbieders. De prijzen van eenzelfde abonnement kunnen per aanbieder nog wel eens verschillend zijn. Kijk hiervoor wel op een onafhankelijke site en liever niet op de site van een aanbieder zelf, maar houd altijd in de gaten of en welke voorwaarden een provider stelt aan een abonnement. Zelfs als je denkt dat je al goed zit bij een bepaalde aanbieder, kun je vaak elders goedkoper uit zijn. Een bekende valkuil van veel mobiele gebruikers is dat zij hun abonnement te lang door laten lopen. Juist ook tussendoor kijken naar een goedkoop mobiel abonnement, kan het nodige schelen. Een goed moment om even rond te kijken, is in ieder geval standaard na afloop van je contractsduur.

Ga hoog genoeg zitten

Het klinkt misschien een beetje tegenstrijdig, maar om te zorgen voor een goedkoop mobiel abonnement is het echt verstandig om te gaan voor een bundel die toereikend is. Bespaar niet op een goedkopere bundel met minder minuten of mb’s. Kijk naar je gemiddelde gebruik en ga hier ruim genoeg boven zitten. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat je toch regelmatig bij moet betalen, omdat blijkt dat je tekort komt. En juist de minuten, smsjes en extra mb’s die je buiten je bundel gebruikt of aanschaft, zijn aan de prijs.

Ga voor combi-voordeel

Een derde en laatste tip is om te kijken of je meerdere abonnementen in huis bij één aanbieder onder kunt brengen. Als je dit doet, krijg je namelijk vaak een bepaalde korting. Altijd mooi meegenomen, toch? Dit geldt overigens niet alleen voor een combinatie van je televisie, internet en/of telefoon abonnement, maar ook voor mobiele abonnementen van meerdere gezinsleden, mits deze op hetzelfde adres staan ingeschreven. Zoek dus op de site van mobiele aanbieders naar deze zogeheten combi-deals en je kunt al snel meerdere euro’s per maand besparen.

Leestip:

Bekijk onze smart home categorie voor meer tips

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}