.st0{fill:#FFFFFF;}

Beste Kniestoel van 2024 

 juni 6, 2024

Best Geteste Kniestoel

Best geteste Kniestoel

Ella Kniestoel - Ergochair - Ergonomische werkkruk en Bureaustoel

Wil je graag wat ergonomischer te werk gaan? Een goede zithouding is erg belangrijk, voor je lichaam, je geest, en zelfs voor je productiviteit. Die goede houding kun je krijgen door de Ella Kniestoel aan te schaffen!

De Ella Kniestoel is een ergonomische stoel die vooral goed is om voor je knieën en tevens de rest van je lichaam een goede bloedsomloop te stimuleren.

Met de Ella Kniestoel houdt je rug de natuurlijke kromming aan, waardoor je ten allen tijde een goede zuurstoftoevoer in je hersenen krijgt. Ook de rest van je lichaam zal profiteren van deze natuurlijke zithouding, en dit zal uiteindelijk alleen maar goed zijn voor je productiviteit!

Wat is de beste kniestoel van 2024? Om een optimale werkhouding achter je laptop of computer te krijgen, kun je kiezen voor een kniestoel. Dit zijn comfortabele stoelen die door een ergonomische houding veel gezonder zijn voor je lichaam.

Bij veel kantoormedewerkers, of alle andere banen waarbij je veel moet zitten, komt het helaas voor dat je last krijgt van rugklachten, pijn aan je nek of lichte kwaaltjes aan je knieën. Veel zitten is nou eenmaal niet goed voor een mens. Het kan de bloedsomloop storen, doordat de aderen alleen maar in dezelfde positie blijven de hele dag. Zelfs de zuurstoftoevoer naar je hersenen en andere belangrijke organen kan beperkt worden door te veel te zitten.

Herken jij je in een van bovenstaande klachten? Ja? Dan is het natuurlijk al helemaal een goed moment om een ergonomische stoel aan te schaffen. Heb je echter nog geen serieuze klachten? Ook dan is het verstandig om na te denken over een goede kniestoel kopen. 

Een kniestoel is namelijk niet alleen gemaakt om dit soort klachten te verminderen, maar natuurlijk vooral om ze te voorkomen!

Wil je weten welke kniestoel het beste is voor jou? Dan raden we aan om even verder te scrollen naar onze beste kniestoel test 2011! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

28

 Ervaringen gecheckt

7

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Kniestoelen

Best geteste Kniestoel

Beste koop kniestoel
1.  Ella Kniestoel - Ergochair - Ergonomische werkkruk en Bureaustoel

Ergolution Ergonomische Kniestoel

Beste ergonomische kniestoel
2. Ergolution Ergonomische Kniestoel

Ella Kniestoel in Hoogte Verstelbaar - Ergonomische Bureaustoel - Werkkruk - Max 130 kg - Staal, Zwart Leer

Beste verstelbare kniestoel
3. Ella Kniestoel in Hoogte Verstelbaar

Beste budget kniestoel
4. Prostec Kniestoel - Ergonomische Bureaustoel en Werkkruk

Beste kniestoel goedkoop
5. PV Eike Ergonomische Kniestoel

Top 10 beste kniestoelen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste kniestoelen.


Misschien ook interessant:

Waar op letten bij het kopen van een kniestoel?

Wil je de beste kniestoel 2011 kopen? De beste koop kniestoelen hebben we al voor je geselecteerd. Maar voor iedereen is de beste kniestoel net een beetje anders. Daarom hebben we hieronder 4 belangrijke aspecten van goede kniestoelen neergezet, zodat je zelf kunt bepalen welk product het beste bij jou past! Je hoeft dus niet meer blind te vertrouwen op de beste kniestoel volgens de consumentenbond, en een goedkope kniestoel kan ook prima geschikt zijn.

Grootte

Het formaat van een kniestoel is van groot belang. Een te grote of te kleine kniestoel kan zelfs een negatief effect op je zithouding hebben. Let dus altijd op de aanbevolen maat van je nieuwe kniestoel, vermeld op de productpagina!

Ergonomisch

Hoe ergonomisch is je nieuwe kniestoel nou eigenlijk? Een ergonomische kniestoel is natuurlijk erg belangrijk. Daarom raden we je enorm aan om te letten op de vorm, maar kijk ook eens naar reviews van andere gebruikers over wat voor effect de stoel had op hun zithouding en vorm.

Prijs

Een goedkope kniestoel hoeft helemaal niet minder prettig te zijn dan een duurdere variant. De kwaliteit hangt vooral af van het ontwerp, en een goed ontwerp is in principe gratis. Wel raden we aan om goed te letten op de duurzaamheid van de materialen die gebruikt zijn - zodat je straks niet met een kapotte kniestoel komt te zitten - of nouja, staan in dat geval.

Wieltjes

Een groot voordeel van veel bureaustoelen is dat ze wieltjes hebben. Lekker rollen door je kantoor kan heel bevrijdend aanvoelen en een positief effect hebben op je workflow. Niet alle kniestoelen hebben wieltjes, dus mocht je hier behoefte aan hebben is het wel zo verstandig om hier naar te kijken!


Wat is de beste kniestoel van 2024? 

Een ergonomische zithouding, klinkt dat jou als muziek in de oren na maanden thuis werken achter je laptop? We vinden het enorm goed van je dat je je opties aan het overwegen bent! Het is zo goed als zeker dat je straks erg blij bent met je ergonomische kniestoel. Of je nou op zoek bent naar de beste koop kniestoel, naar een goedkope kniestoel variant of als je nog even aan het oriënteren bent - wij hebben allerlei soorten, maten en prijsklasses voor je op een rijtje gezet in onze beste kniestoel test 2024!

1. Ella Kniestoel - Ergochair - Ergonomische werkkruk en Bureaustoel

Best geteste Kniestoel

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Als je het ons vraagt is de Ella kniestoel de beste koop kniestoel 2024! Je kan jaren met deze kniestoel doen en het ontwerp is luxe, ergonomisch, maar toch ontzettend comfortabel.

De Ella Kniestoel is een ergonomische stoel die vooral goed is om voor je knieën en tevens de rest van je lichaam een goede bloedsomloop te stimuleren. Dit gebeurt door met je billen op het grote gedeelte te zitten, en je knieën te laten steunen op de daarvoor bedoelde knie pads.

Met de Ella Kniestoel houdt je rug de natuurlijke kromming aan, waardoor je ten allen tijde een goede zuurstoftoevoer in je hersenen krijgt. Ook de rest van je lichaam zal profiteren van deze natuurlijke zithouding, en dit zal uiteindelijk alleen maar goed zijn voor je productiviteit!

Voordelen Ella Kniestoel - Ergochair - Ergonomische werkkruk en Bureaustoel

 • Zachte fateuil
 • Goede investering in je gezondheid
 • Wiebelt een klein beetje voor meer beweging tijdens je werk
 • Lekker brede zithouding wat rechtop zitten stimuleert

Nadelen Ella Kniestoel - Ergochair - Ergonomische werkkruk en Bureaustoel

 • Geen wieltjes

2.  Ergolution Ergonomische Kniestoel

Ergolution Ergonomische Kniestoel

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Wil je lekker kunnen wiebelen in plaats van wieltjes onder je kniestoel? Dat begrijpen we, want dat is namelijk leuk om te doen. De Ergolution Ergonomische Kniestoel voorziet je in die behoefte.

Naast lekker wiebelen, krijg je met de Ergolution Ergonomische Kniestoel ook vanzelf een beter postuur. Je houding wordt sterk gestimuleerd door de vorm van de stoel. De brede houding van je knieën zorgt er voor dat je automatisch rechter op gaat zitten.

Dat stimuleert dan weer je rug, buik en rompspieren, waardoor je fitter wordt door letterlijk alleen maar te zitten! Zo maak je jezelf dus gezonder, en krijg je je werk waarschijnlijk ook nog sneller klaar. Het verbetert ook de bloedsomloop door goede zithouding die je hanteert.

Voordelen Ergolution Ergonomische Kniestoel

 • Krijgt er een rechte zithouding van
 • Is heel licht
 • Brede houding is goed voor je postuur

Nadelen Ergolution Ergonomische Kniestoel

 • Geen wieltjes

3. Ella Kniestoel in Hoogte Verstelbaar

Ella Kniestoel in Hoogte Verstelbaar - Ergonomische Bureaustoel - Werkkruk - Max 130 kg - Staal, Zwart Leer

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

De Ella Kniestoel in Hoogte Verstelbaar is een kniestoel die in hoogte verstelbaar is. Had je dat aan de titel al geraden, misschien?

Het voordeel hiervan is dat je met deze variant op de normale Ella Kniestoel dus altijd de juiste maat in huis haalt - of naar kantoor haalt, natuurlijk. Dit is onder andere makkelijk voor bedrijven die hun medewerkers graag een leuk cadeau willen geven om hun gezondheid te stimuleren.

De Ella Kniestoel in Hoogte Verstelbaar komt in drie kleuren. Je versterkt door gebruik van de Ella Kniestoel in Hoogte Verstelbaar onder andere je rug, je buikspieren en je rompspieren. Daarnaast stimuleer je via deze kniestoel ook je bloedcirculatie, zodat je spieren helemaal goed en gezond blijven.

Je hersenen hebben veel zuurstof nodig op een dag, en die kunnen ze krijgen door de Ella Kniestoel te gebruiken! De actieve houding die je aanneemt stimuleert namelijk zelfs de zuurstoftoevoer naar je hersenen en andere belangrijke lichaamsdelen.

Voordelen Ella Kniestoel in Hoogte Verstelbaar

 • Goed voor je rug, buikspieren en romp
 • Verstelbaar in hoogte, zodat je altijd de juiste maat hebt
 • Heeft wieltjes (om te rollen)
 • In 3 kleuren te verkrijgen

Nadelen Ella Kniestoel in Hoogte Verstelbaar

 • Geen steun voor je voeten

4. Prostec Kniestoel - Ergonomische Bureaustoel en Werkkruk

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Vind je hout en zwarte stof wat beter in je interieur passen? En geef je liever niet al te veel geld uit aan een kniestoel? De Prostec Kniestoel is een ergonomische uitkomst die voor jou perfect geschikt zal zijn in dit geval.

Voor een aanzienlijk lagere prijs krijg je namelijk een goede kwaliteit Prostec Kniestoel in huis. Het hout zit iets minder stevig in elkaar dan de andere kniestoelen bovenaan de lijst, maar dit zal voor de meeste gebruikers geen enkel probleem moeten zijn. 

De Prostec Kniestoel is ontworpen door therapeuten en andere fysisch specialisten, en daardoor ben je dus zeker van de perfecte ergonomische kwaliteit. De stof is tevens lekker zacht en je krijgt dus geen 'houten kont' van deze stoel.

Voordelen Prostec Kniestoel - Ergonomische Bureaustoel en Werkkruk

 • Veel comfort voor weinig geld
 • Wiebelt met je mee
 • Ontworpen door therapeutische specialisten

Nadelen Prostec Kniestoel - Ergonomische Bureaustoel en Werkkruk

 • Maar 1 maat, dus niet geschikt voor kleine of grote mensen

5. PV Eike Ergonomische Kniestoel

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Wil je de kniestoel die je gaat kopen gebruiken op laminaat of een andere soort kwetsbare vloer? Dan raden we je enkel de PV Eike Ergonomische Kniestoel aan!

De PV Eike Ergonomische Kniestoel is namelijk voorzien van beschermende strips aan de onderkant van de poten. Hierdoor krijg je straks geen last van een beschadigde vloer en maakt de stoel tijdens het wiebelen - want dat kan de PV Eike Ergonomische Kniestoel namelijk - ook veel minder lawaai.

Het uren achter de computer of laptop werken wordt een stuk prettiger met deze prachtig ontworpen stoel. Niet alleen de ergonomie is on point, maar ook heeft het lichte berkenhout een geweldige uitstraling die goed past bij een modern ingericht kantoor of huiskamer.

Voordelen PV Eike Ergonomische Kniestoel

 • Mooi ontwerp van eikenhout en zwarte stof
 • Beschermt kwetsbare vloeren door de beschermende strips aan de onderkant van de poten
 • Stimuleert een gezonde zithouding en werpt al gauw zijn vruchten af
 • Wiebelen is goed mogelijk met deze stoel

Nadelen PV Eike Ergonomische Kniestoel

 • Geen wieltjes, dus helaas niet rollen met de PV Eike Ergonomische Kniestoel

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}