.st0{fill:#FFFFFF;}

De Beste Luchtreiniger van 2021! 

 januari 3, 2021

Zoek je voor jouw woning, winkel of kantoorpand de beste luchtfilter of luchtreiniger die op dit moment beschikbaar is? Dan ben je slim bezig, want luchtreinigers hebben veel voordelen te bieden.

Wat zijn de voordelen van luchtfilter eigenschappen? Waarom is het gebruik van een luchtreiniger verstandig? En waar moet je op letten als je de best geteste luchtreiniger wilt vinden voor jouw woning of bedrijfspand

Er zijn namelijk honderden merken en soorten luchtfilters op de markt... In dit artikel lees je alles over de pluspunten van en hoe je kwalitatief goede luchtfilters kunt vinden.

Wat is een luchtreiniger precies?

De hoeveelheid lucht die een gemiddeld mens elke dag inademt, is enorm. Gemiddeld ademen we iedere dag maar liefst 20.000 liter lucht in.

Veel mensen realiseren zich niet dat dit vaak lucht is die vies is en vol bacteriën en vuiligheid zit. Dit komt omdat er thuis vaak niet goed wordt geventileerd.

Wanneer je last hebt van je luchtwegen of gevoelig bent voor allergieën, zorgt een slecht gefilterde lucht voor klachten. Door te kiezen voor de beste geteste luchtreiniger uit een luchtreiniger test kun je in je woning, kantoor of bedrijfspand de lucht gezond en zuiver maken. Neem je eigen gezondheid (en die van je huisgenoten of collega's) serieus en laat een goede luchtreiniger installeren!

Naast deze gezondheidsvoordelen hebben goede luchtfilters nog een voordeel. Doordat ze de lucht grondig zuiveren, is de kans op schimmelvorming in huis of in je bedrijfsvestiging een stuk kleiner. Luchtfilters halen namelijk ook overtollig vocht uit de lucht.

Maar hoe vind je een luchtreiniger die kwalitatief betrouwbaar is én voor een mooie prijs? Hieronder vind je een handig stappenplan om de voor jou perfecte luchtfilter te vinden! 

Waar moet je op letten bij het kopen van een goede luchtreiniger?

Waar moet je op letten bij het kopen van een goede luchtreiniger? Het is een vraag die we vaak krijgen en om die reden hebben we de belangrijkste zaken voor je op een rijtje gezet.

Haal informatie uit een betrouwbare luchtreiniger test

Veel luchtreinigers die vandaag de dag in gebruik zijn, zijn door professionals getest op kwaliteit, efficiëntie, energieverbruik en kosten. Dit soort testen scheelt je in je zoektocht natuurlijk een hoop tijd en energie. Wil je de best geteste luchtreiniger vinden, maak dan gebruik van dit soort professionele testen.

Zoek via Google of een andere zoekmachine op 'test luchtfilter' en je krijgt direct al meerdere testen te zien die je in de oriëntatiefase kunt gebruiken.

Maar voordat je hieraan begint, is het verstandig om voor jezelf goed in beeld te krijgen wat je precies van je luchtreinigingssysteem verwacht. Er zijn namelijk diverse soorten luchtfilters beschikbaar.

Twee hoofdsoorten luchtreinigers: filterreinigers & ionisatie

In de wereld van luchtreinigers worden er in principe twee hoofdvarianten onderscheiden.

Ten eerste de luchtreinigers die via een filtersysteem werken.Dit type luchtreinigers zuivert de lucht via filters, die geregeld schoongemaakt en vervangen moeten worden. Een voordeel van dit systeem is dat de lucht grondig wordt gereinigd.

Naast filtersystemen kan ook gekozen worden voor luchtreinigers die werken via ionisatie.Dit type reinigers verspreidt positief en negatief geladen ionen in de omgeving. Op deze manier ontstaat er chemische reacties die vervuilde en schadelijke deeltjes in de lucht neutraliseren. Een voordeel van dit systeem is dat je niet geregeld filters hoeft te vervangen of schoon te maken.

Grootte van de te ventileren ruimte & geluidsniveau

Een belangrijk punt van aandacht bij het bepalen wat de beste luchtfilter met geschikte luchtfilter eigenschappen is in jouw situatie, is hoe groot de volume-inhoud is van de ruimte(s) die je wilt ventileren.

Deze wordt meestal aangegeven in vierkante of kubieke meters. Let hier goed op bij de aanschaf van een luchtreiniger, want het apparaat dat je gaat kopen moet natuurlijk wel in staat zijn om de betreffende ruimte grondig te ventileren en reinigen.

Een ander aandachtspunt bij het zoeken van de beste luchtfilter is het geluidsniveau van het betreffende apparaat. Realiseer je dat hier nogal variatie in kan zitten. Er zijn luchtreinigers die wel 80 decibel produceren. Gemiddeld worden geluiden die boven de 50 decibel komen als storend ervaren, dus een apparaat met luchtfilter eigenschappen van 80 decibel maakt gewoon te veel herrie.

Soorten filtersystemen

Denk ten slotte na over het soort filter dat je in de best geteste luchtreiniger wilt hebben. Er zijn luchtreinigers met een HEPA-filter, die goed is tegen allergieën. Verder kun je ook kiezen voor een extra reinigende UV-filter, deze doodt efficiënt bacteriën in de lucht, of voor een systeem dat via ionisatie werkt.

Wat is de beste luchtreiniger?

Om antwoord te geven op de vraag: "wat is de beste luchtreiniger?" hebben we hieronder de 3 best geteste luchtreinigers van 2021 op een rijtje gezet. Met deze luchtreinigers weet je zeker dat je een goed apparaat in huis haalt.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}