.st0{fill:#FFFFFF;}

Beste OLED TV van 2021! 

 januari 2, 2021

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe smart tv, dan maak je een slimme keuze als je kiest voor een oled tv. Oled tv's hebben namelijk nogal wat voordelen vergeleken met andere tv-soorten.

Zo biedt de beste oled tv, vergeleken met een standaard led-tv, een aanzienlijk betere beeldkwaliteit. Verder hebben oled tv's een betere kijkhoek, doordat ze het licht vanuit de televisie naar alle kanten toe op dezelfde manier verspreiden.

Fijn aan oled televisies is verder dat ze energiezuiniger zijn dan gewone led tv's. Veel voordelen dus! Maar hoe vind je de beste oled tv eigenlijk?

In dit artikel zetten we op een rijtje waar je op moet letten om de best geteste oled tv op het spoor te komen. Doe er je voordeel mee en kies ook voor de pluspunten van een oled tv. Ook ontdek je in dit artikel de beste oled tv van 2021!

Waar moet je op letten bij het kopen van een OLED TV?

Als jij een oled tv overweegt te kopen dan is het belangrijk om een aantal zaken in je achterhoofd te houden. Of je de TV nu in je woonkamer, slaapkamer of badkamer wilt gaan gebruiken, het is altijd goed om onderzoek op voorhand te doen. Hierdoor voorkom je eventuele miskopen.

Om je op weg te helpen hebben we hieronder een aantal zaken op een rijtje gezet die van belang zijn bij het kopen van een oled tv.

Maak gebruik van een oled tv test

Een van de beste tips die we je kunnen geven om de voor jou beste oled tv te vinden, is door naar een online oled tv test te gaan en daar te kijken welk model jou het meeste aanspreekt.

Je hoeft daar niet per se de best geteste oled tv te kiezen, maar ook de modellen die op plek 2 tot 4 staan zijn vaak uitstekende oled tv's. Het grote voordeel van een test van experts als uitgangspunt te nemen, is dat je weet dat de best geteste toestellen van superieure kwaliteit zijn.

Welke grootte moet het beeldscherm hebben?

Naast informatie zoeken in een oled tv test op internet om de best geteste oled tv te vinden, moet je ook letten op de gewenste schermgrootte van je oled smart tv. De beeldgrootte van oled tv's varieert tegenwoordig tussen de 32 inch en 65 inch.

De meeste mensen kiezen voor een schermgrootte van 55 inch (139 cm), maar groter kan vanwege de optimale beeldkwaliteit van oled's ook prima. Zoek je een tv voor op je slaapkamer? Kies dan voor de kleinste variant, namelijk een 32 inch beeldscherm.

Denk na over de resolutie

Een ander aspect om goed op te letten, is de resolutie van de oled tv. Onder resolutie wordt in vaktaal het aantal pixels ofwel beeldpunten verstaan dat in het tv-scherm zit. De hoeveelheid pixels in een televisiescherm bepaalt hoe scherp (of onscherp) het beeld is.

De hoogste en meest standaard resolutie die nu in oled televisies gebruikt wordt, is Ultra HD (4K), dat 3840 x 2160 pixels heeft. Deze beelddichtheid is de opvolger van de Full HD-schermen met 1920 x 1080 pixels. Ook komt tegenwoordig nog, maar vrijwel nooit in oled televisies, de lagere resolutie van HD Ready voor, die bestaat uit 1280 x 720 pixels.

Overweeg een oled tv met HDR

Mogelijk heb je wel eens van HDR genoemd. Deze afkorting staat voor High Dynamic Range. Dit is een nieuwe technologie, die het mogelijk maakt om door extra beeldscherpte kleuren en bewegingen op je tv nog levensechter te maken.

Video- en streamingdiensten als Netflix bieden steeds vaker films en series in HDR aan. Als je kiest voor een oled tv uit het betere segment die over HDR beschikt, ben je op deze ontwikkeling voorbereid en kun je nog meer genieten van levensechte beelden op je scherm.

Extra functies & aansluitingen

Koop je een oled tv, dan is je televisie in vrijwel alle situaties een smart tv. Dat betekent dat je je tv kunt verbinden met apparaten in huis, er streamingdiensten als YouTube en Netflix op kunt draaien en bijvoorbeeld Bluetooth kunt gebruiken. Let erop of de diensten die jij wenst worden ondersteund door de specifieke oled tv('s) die je op het oog hebt.

Verder is het belangrijk dat er genoeg aansluitingen op je televisie zitten, als je bijvoorbeeld wilt kunnen gamen of een dvd-speler op je oled televisie wilt aansluiten. Tegenwoordig zijn dit voornamelijk hdmi-aansluitingen.

Maar moderne televisies beschikken ook over een of twee usb-ingangen, zodat je via een usb-stick content op je tv kunt afspelen. Controleer of de aansluitingen die jij nodig hebt aanwezig zijn.

Extra functies & aansluitingen

Ten slotte is het aan te raden om goed naar de prijs te kijken van het merk en typenummer oled tv dat je op het oog hebt. Het slimste is natuurlijk om voor een voordelige aanbieder te kiezen en/of de tv in de aanbieding te kopen.

Wat is de beste OLED TV?

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}