.st0{fill:#FFFFFF;}

Bezoek aan de meubelboulevard niet mogelijk dit jaar 

 december 27, 2021

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Overig
  • /
  • Bezoek aan de meubelboulevard niet mogelijk dit jaar

Traditioneel trekken jaarlijks honderden huishoudens richting de meubelboulevard, om aldaar nieuwe tv meubels, bedden en kasten te kopen. Het is gebruikelijk dat de oude collectie aan het eind van het jaar tegen een scherpe prijs verkocht wordt, om zo ruimte te creëren voor de nieuwe collectie. Dit jaar zit dit uitje er niet in voor gezinnen, door de harde lockdown die halverwege december afgekondigd werd. De harde lockdown lijkt in ieder geval tot half januari te lopen. Niet uit te sluiten valt dat de lockdown verlengd wordt in januari. Basisscholen mogen hun deuren mogelijk al op 10 januari openen, wat de eerste dag na de kerstvakantie is. 

Online op zoek naar koopjes voor het interieur 

Wie dit jaar toch nog een paar nieuwe tv kasten of bijvoorbeeld bijzettafels wil kopen, doet dit online. Ook op internet worden meubels met korting aangeboden. Kies je voor de meubels van een grote meubelzaak, of ga je voor een kleinere ondernemer? In verschillende gemeenten is al opgeroepen om juist in deze periode de kleine ondernemer te steunen. Het zijn voor hen bijzonder zware maanden, nu er opnieuw omzet misgelopen wordt in de belangrijkste periode van het jaar. Consumenten zijn tegen het eind van december bereid om relatief veel geld uit te geven. Naast de meubelboulevards worden ook de horecagelegenheden en cadeauwinkels hard getroffen door de nieuwe lockdown. 

Tweede harde lockdown gevolg van omikron variant 

Met de tweede harde lockdown sinds de uitbraak van de pandemie hoopt de Nederlandse overheid voornamelijk tijd te kopen. Geprobeerd wordt om de nieuwe omikron variant in bedwang te houden, door het tempo waarin de boosterprikken worden toegediend te verhogen in de komende periode. Men probeert alle achttienplussers die dat willen, eind januari een derde prik te hebben gegeven. De boosterprik is noodzakelijk om goed beschermd te zijn tegen de nieuwe mutatie van het coronavirus. Gesteld wordt dat de tweede vaccinaties die de meeste mensen reeds toegediend hebben gekregen onvoldoende bescherming bieden. 

Onduidelijk of maatregelen snel zullen worden afgeschaald 

Het is momenteel nog erg onduidelijk, of de nieuwe maatregelen al op korte termijn kunnen worden afgeschaald. Vorig jaar, toen er eveneens een harde lockdown werd afgekondigd in deze periode, werden de maatregelen meermaals verlengd. De kans is reëel dat er ook nu een verlenging zal volgen van in ieder geval een deel van de maatregelen. Niet alleen is er onduidelijkheid over het moment waarop de maatregelen afgeschaald worden. Ook kijkt men nog steeds naar de mogelijkheid om een 2G-beleid in te voeren. Alleen met een bewijs van een recent herstel van een besmetting met het virus of een vaccinatiebewijs komt men in dit geval binnen bij niet-essentiële winkels en bijvoorbeeld pretparken. Vooralsnog is er geen meerderheid voor dit beleid. 

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}