.st0{fill:#FFFFFF;}

Hier laat je jouw bouwafval tijdens het verbouwen 

 maart 23, 2021

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Overig
  • /
  • Hier laat je jouw bouwafval tijdens het verbouwen

Ben je aan het verbouwen? Dan heb je in elk geval twee zekerheden: Het duurt langer dan je dacht èn het levert meer afval op dan je dacht. In het begin kun je nog wel iets kwijt in de kliko, maar die lijkt gekrompen. Wellicht rijd je in het begin nog enthousiast met een te volle aanhanger naar het gemeentelijk afval verzamelpunt. Maar zulke ritten worden bij een grote verbouwing tijdrovend. Waar laat je dan je afval tijdens de verbouwing? In dit artikel noemen we eerst enkele praktische opties, maar waarvoor wel betaald moet worden, daarna noemen we een gratis optie.

Bouwcontainer huren

Als je aan een flinke verbouwing begint, is het verstandig om vooraf een afvalcontainer te regelen. Dat klinkt als een open deur, maar in de praktijk wordt er vaak eerst een berg afval verzameld en pas halverwege de klus, wordt een afvalcontainer neergezet. Het verzamelde afval heb je dan twee keer in je handen gehad. Het scheelt tijd als je vanaf het begin alles direct de container in kan gooien. Het huren van een container voor bouwafval is simpel te regelen. Er zijn meerdere bedrijven die afvalcontainers verhuren. Meestal kan het al geregeld worden met één telefoontje of via de website. Afvalcontainers worden in verschillende formaten verhuurd. Probeer een inschatting te maken van de hoeveelheid puin die je zal hebben. Daarna bepaal je waar en wanneer de bouwcontainer neergezet en opgehaald wordt.

Verschillende soorten afvalcontainers met voor-en nadelen
Er zijn open en gesloten bouwcontainers. Wanneer je niet zeker weet of je een open of een gesloten container wilt huren, kun je dit voorleggen aan de medewerker van het verhuurbedrijf. Deze zal met je meedenken en je adviseren. Hieronder noemen we ook een paar voor-en nadelen.

Open afvalcontainers
Een open container is makkelijk als het om grote en/of zware onderdelen gaat, want het kan er allemaal makkelijk ingegooid worden, zonder last te hebben van kleppen of deuren. Het puin kan zelfs iets boven de rand uitsteken. Een open puincontainer is goedkoper om te huren dan een gesloten variant. Het nadeel is dat ze ook door eventuele buren gebruikt worden om hun vuil in te dumpen. Een ander nadeel is dat er bij straffe wind, puin de straat op kan waaien.

Gesloten afvalcontainers
Het voordeel van een gesloten container is dat deze onbeheerd achter gelaten kan worden. Een ander kan er niets ingooien. Jij moet wel zelf voor de sloten zorgen. Een nadeel is dat gesloten containers duurder zijn dan open en alles moet precies passen; er kan geen ‘kop’ op zitten.

Big Bag oftewel een bouwafvalzak huren

Voor de iets kleinere verbouwingen met minder puin, kan een Big Bag volstaan. Deze bouwafvalzakken zijn vaak onder meer bij bouwmarkten te huur. In zo’n afvalzak van 1000 liter past minder afval dan in een container, maar toch kan hier zo’n 1500 kilo in. Wanneer de zak vol is, bel je het nummer wat op de zak staat. Het bedrijf komt de gevulde zak ophalen. Als de zak niet vol is en je wilt hem de volgende dag weer gebruiken, sluit je hem af met een hangslot.
Het handige is dat op de afvalzak meestal staat wat er wel en wat er niet in mag.

Grofvuil haalt gratis op

Je kunt ook naar het Grofvuil van je gemeente bellen of mailen. Met het GAD maak je een afspraak om het grofvuil gratis op te halen. Check vooraf de regels waaraan het afval moet voldoen.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}