.st0{fill:#FFFFFF;}

Waarom is een bouwtechnische keuring voor mij interessant? 

 maart 22, 2021

Op zoek naar een koopwoning? In de meeste gevallen is dit een langlopend proces waar veel bij komt kijken. Het afsluiten van een verkoopakte alleen al is een stressvolle maar leuke situatie als dit eenmaal rond is. Voordat de verkoopakte definitief is, is het eerst verstandig de woning te laten controleren via een bouwkundige keuring. Waarom? Zo kom je niet voor eventuele gebreken te staan als je de koopwoning eenmaal hebt gekocht. In vrijwel alle gevallen laten mensen een bouwtechnische keuring uitvoeren, voordat ze een koopwoning hebben aangeschaft. Want zeg nou zelf? Je wilt niet voor spannende kosten komen te staan als je eenmaal gesetteld bent in jouw nieuwe woning. In deze blog lees je de voordelen van het uitvoeren van een bouwtechnische keuring. Het kan je namelijk veel kosten besparen als je van tevoren al weet welke kosten er in de toekomst gemaakt moeten worden.  

1. Laat de keuring opnemen in de ontbindende voorwaarde 

Om kosten van de bouwtechnische keuring in te dekken zou je ervoor kunnen kiezen deze op te nemen als ontbindende voorwaarden in het koopcontract dat voorlopig is vastgesteld. In dit contract stem je de hoogte van deze kosten gezamenlijk op elkaar af. Mocht het bedrag van het bouwkundige rapport overschreden worden? Dan kun je ervoor kiezen het afgesproken contract te ontbinden.  

2. Je weet wat je kan verwachten in de toekomst 

Het grote voordeel van het uitvoeren van deze keuring is dat je weet wat je kan verwachten. Geen grote onverwachte kosten van bepaalde funderingen die opeens gerenoveerd dienen te worden. Met een bouwtechnische keuring heb je inzichten op welk termijn bepaalde bouwwerken toe zijn aan renovatie. Maar ook wat de staat is van het huis. Mocht het huis er bijvoorbeeld in een ontzettend slechte staat aan toe zijn. Dan kun je jouw keuze hierop baseren.  

3. je krijgt ter plekke in indruk van de staat van je potentiĆ«le koopwoning 

Een groot voordeel is dat een bouwtechnische keuring ter plekke kan worden uitgevoerd. Zo krijg je het kostenplaatje direct inzichtelijk. Alle zaken waar op gelet wordt tijdens deze keuring, worden overzichtelijk vermeld in het bouwkundig rapport.  

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}