.st0{fill:#FFFFFF;}

Creëer de ultieme zomerse chill plek in je tuin met de juiste zonwering 

 mei 16, 2024

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Tuin
  • /
  • Creëer de ultieme zomerse chill plek in je tuin met de juiste zonwering

Met de zomer op komst is het heerlijk om buiten te genieten van het mooie weer. Een zomerse chillplek in je tuin is dan ook onmisbaar tijdens de warme dagen. Een cruciaal onderdeel van deze relaxplek is de juiste zonwering, zodat je wat verkoeling en bescherming tegen de felle zon hebt. In dit artikel geven we tips en inspiratie om de ultieme zomerse chillplek in je tuin te maken, inclusief het gebruik van een zonnescherm.

De perfecte chill plek

Het eerste wat je moet doen om een zomerse chillplek te creëren, is de juiste locatie in je tuin kiezen. Zoek een plek die voldoende schaduw biedt maar ook nog wat zonlicht krijgt. Een plek onder een boom of naast een schutting kan ideaal zijn. Zorg er ook voor dat deze plek niet te ver van je huis ligt, zodat je gemakkelijk drinken of snacks kunt pakken.

Een zomerse chillplek is natuurlijk niet compleet zonder comfortabele zitplekken. Kies voor loungemeubels zoals een luxe loungebank, loungestoelen of een hangmat. Zorg er ook voor dat er voldoende kussens en dekens aanwezig zijn, zodat je heerlijk kunt relaxen in je tuin. Zorg voor zonwering boven de zitplekken voor de nodige bescherming tegen de zon, zodat je langer buiten kunt blijven zitten.

Creëer sfeer met verlichting

Sfeerverlichting is essentieel voor de ultieme zomerse chillplek in je tuin. Kies voor gezellige lampionnen, string lights of solarlampen die je eenvoudig kunt ophangen. Deze verlichting zorgt niet alleen voor een gezellige sfeer, maar maakt het ook mogelijk om ’s avonds nog te genieten van je chillplek.

De tuin inrichten

Een buitenkeuken of bar is een echte eyecatcher voor je zomerse chillplek. Hier kun je heerlijke cocktails maken, barbecueën of gewoon genieten van een lekkere lunch. Zorg voor voldoende opbergruimte voor servies en drankjes, en kies voor een bar met krukken zodat je gezellig kunt borrelen met vrienden en familie. Om je zomerse chillplek helemaal af te maken, kun je niet zonder planten en bloemen. Kies voor kleurrijke bloempotten met zomerse bloemen zoals zonnebloemen, lavendel of margrieten. Ook hangplanten of een verticale tuin kunnen zorgen voor een groene en gezellige sfeer in je tuin. Vergeet niet de planten regelmatig water te geven, zodat ze mooi blijven bloeien.

Zonnescherm als finishing touch

Een zonnescherm is de perfecte finishing touch voor je zomerse chillplek in de tuin. Het biedt bescherming tegen de felle zonnestralen en creëert een aangename schaduwplek waar je heerlijk kunt relaxen. Kies voor een zonnescherm in een kleur die past bij de rest van je tuininrichting, zodat alles mooi op elkaar afgestemd is. Nu ben je helemaal klaar om jouw ultieme chill plek te creëren. Genieten maar!

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}