.st0{fill:#FFFFFF;}

Hoe kies je de perfecte deurkruk voor jouw huis? 

 juni 28, 2021

De deurkruk is een element dat de stijl van een huis weerspiegelt, dus het kiezen van het juiste model is de beste manier om een kamer een geheel nieuwe uitstraling te geven. Door slim om te gaan met deurkrukken kun je een ruimte al snel mooier en gezelliger maken.

Maar hoe kies je de ideale afwerking voor jouw deurslot? Dat is wat je in dit artikel te weten zult komen. Kijk hier eens naar! Hoe kies je de ideale deurkruk voor een project? Om de perfecte deurkruk voor een project te kiezen, moet je een paar punten in overweging nemen:

Denk aan de inrichting van het huis

Er zijn verschillende stijlen deurgrepen op de markt, variërend van klassieke tot eigentijdse modellen. Het ideale model voor een ruimte moet echter passen bij de inrichting. Meer traditionele ruimtes zouden bijvoorbeeld moeten investeren in klassieke deurknoppen in sobere kleuren.

En tenzij je in elke kamer van een huis een ander model deurknop wilt plaatsen, moet je het hele project van tevoren plannen.

Denk aan de kleur van de deur

Een deurkruk in messing of antiek brons past beter bij een deur in een warme kleur, terwijl koelere kleurenschema’s beter passen bij handgrepen of knoppen in roestvrij staal of chroom.

In tropische gebieden of gebieden in de buurt van de zee moet de deurkruk bestand zijn tegen de elementen van het klimaat, zoals een te hoge vochtigheidsgraad en zout. In deze omgevingen is roestvrij staal een goede keuze die de tand des tijds zal doorstaan. Binnendeuren kunnen worden voorzien van deurkrukken in satijn chroom, dat over het algemeen corrosie bestendiger is dan geborsteld nikkel.

Let op de verhoudingen

De grootte van de handgreep moet aangepast zijn aan de grootte van de deur. Grote en imposante deuren moeten grote handgrepen hebben, terwijl kleine deuren kleine en delicate handgrepen moeten hebben.

Deurkruk modellen

Er zijn verschillende modellen deurknoppen die in een project kunnen worden gebruikt. Om in huis dezelfde stijl te creëren ga je voor een deurkrukset. Deze deurkrukken zijn er in veel soorten in maten maar de meest voorkomende zijn:

Ovaal
Ovale deurknoppen zijn buisvormig, zonder duidelijke randen en aan de uiteinden gebogen. Een ovale deurknop is meestal zeer glad en gepolijst.

Recht
Dit type deurkruk is recht en licht afgerond. Het past heel goed bij een minimalistische inrichting.

Hoekig
Hoekige deurknoppen passen bij vierkante, ronde of rechthoekige sloten. Een hoekige deurkruk is rechthoekig en heeft scherpe randen.

Klassiek
De klassieke deurknop heeft een traditioneel Victoriaanse stijl en kan worden gecombineerd met een groot, decoratief rechthoekig slot. Het is meestal gemaakt van staal of messing.

Eigentijds
Eigentijdse deurknoppen zijn modern, minimalistisch en zeer elegant. Ze zijn verkrijgbaar in roestvrij staal, chroom, brons of zelfs geverfd in de kleur van de deur.

Conclusie

Dat was hem dan: je weet nu hoe jij de perfecte deurkruk kiest voor jouw huis. Zo is het van belang dat je denkt aan de inrichting van het huis. Ook speelt de kleur van de deur een rol. Je wilt tenslotte niet een deurklink hebben die totaal niet past bij de kleur van de deur. Als laatste punt zijn er ontzettend veel verschillende deurkruk modellen.

We zijn benieuwd naar jouw mening over deurkrukken: welke deurkrukken gebruik jij in je huis?

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}