.st0{fill:#FFFFFF;}

Dit moet je weten van vouwgordijnen! 

 februari 10, 2021

We kunnen gerust stellen dat vouwgordijnen de meest populaire gordijnen zijn op de markt. Dit is niet alleen het gevolg van het feit dat ze handig zijn in gebruik, daarnaast zijn er ook behoorlijk wat interessante voordelen aan verbonden. In eerste instantie zien deze gordijnen er natuurlijk ongelofelijk aantrekkelijk uit. Bovendien zijn ze eigenlijk perfect te integreren in elke stijl van interieur. Wist je bovendien dat je ervoor wat vouwgordijnen betreft voor kan kiezen om een keuze te maken uit standaard mogelijkheden, maar je ook maatwerk exemplaren hebt? Hoe dan ook, ben jij bezig met het bekijken van de verschillende mogelijkheden op vlak van raamdecoratie om in je huis gebruik van te maken? Dan is het zeker en vast zo dat de informatie op deze pagina voor jou interessant kan zijn.

Wat zijn vouwgordijnen nu precies? 

Vouwgordijnen worden gemaakt met behulp van zogenaamde baleinen. Het gaat hierbij om de ronde staafjes die zich aan de achterzijde van het gordijn bevinden. De baleinen bevinden zich op een regelmatige afstand waardoor er een zeer strak effect kan worden gecreëerd. Bovendien is het op deze manier mogelijk om de gordijnen als een soort van pakket op te trekken. Net zoals voor gewone gordijnen geldt ook voor deze vouwgordijnen dat ze door de jaren heen in ongelofelijk veel verschillende uitvoeringen op de markt zijn verschenen. Dit betekent dat je ze zonder probleem kan afstemmen op de kleuren die zijn terug te vinden in jouw interieur. Heb je echt een zeer specifieke kleur of een bijzonder patroon in gedachten? Dan kan je bovendien ook nog altijd het laten maken van maatwerk exemplaren overwegen. 

Uit welke stoffen kunnen vouwgordijnen zijn gemaakt?

Ben jij ook geïnteresseerd in het kopen van vouwgordijnen? Dan zal je kunnen vaststellen dat deze vorm van raamdecoratie bestaat in verschillende kleuren, motieven en patronen. Hou er bovendien ook rekening mee dat er een keuze kan worden gemaakt uit verschillende stoffen. We maken op dit vlak een onderscheid tussen: 

  • Een isolerende voering; 
  • Een verduisterende voering; 

In het eerste geval spreekt het voor zich dat de vouwgordijnen een bijdrage leveren aan het voorkomen van overbodig warmteverlies in de ruimte. Indien je kiest voor een vouwgordijn die is gemaakt met een isolerende voering zal je dan ook kunnen vaststellen dat deze voering ervoor kan zorgen dat de warmte in de ruimte zomaar even tot 50% beter zal worden vastgehouden. 

Ben je van plan om het vouwgordijn te plaatsen in de slaapkamer? Of misschien in een andere ruimte waarvan het belangrijk is dat ze zo optimaal mogelijk kan worden verduisterd? Dan zal je kunnen vaststellen dat de verduisterende voering natuurlijk veruit de interessantste optie is. Deze verduisterende vouwgordijnen vormen dan ook een uitmuntend alternatief voor rolluiken.

Met welke kosten dien je rekening te houden? 

Vouwgordijnen zijn uiteraard een soort van gordijnen. Dit betekent dat je absoluut niet hoeft te vrezen voor zeer hoge kosten. Sterker nog, eigenlijk is het tegendeel waar. De prijs die je moet betalen voor een vouwgordijn is natuurlijk altijd afhankelijk van de partij waar je een beroep op beslist te doen. In ieder geval zou je rekening kunnen houden met een gemiddelde prijs van tussen de 50 en 100 euro voor een standaard vouwgordijn met een witte kleur. Hierbij wordt rekening gehouden met een afmeting van 140×180. Zou je graag voor jouw overgordijn gebruik willen maken van een speciale kleur of een bijzonder motief? Dan behoort dat uiteraard tot de mogelijkheden, maar dan zullen de kosten wel hoger komen te liggen.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}