.st0{fill:#FFFFFF;}

Dit zijn de leukste muurdecoratie ideeën! 

 februari 18, 2021

Muren heb je in elke ruimte, maar hoe maak je er iets moois van? Een muur is vaak een groot oppervlak van je woonkamer of welke ruimte dan ook, logisch dat je niet altijd raad weet met elk stukje muur. Dan is er ook nog de vraag of je wilt boren of gebruik gaat maken van een ophangsysteem. Zijn jouw muren nog kaal of ben je op zoek naar ideeën? Dan geven wij jou een mooie lading muurdecoratie inspiratie!

Posters

Nee het zijn zeker niet meer posters met je favo idool die je uit de wekelijkse Hitkrant die bij je in huis op de deurmat vallen. Slechts één enkele poster aan de wand ophangen dat zie je nog weinig terug, in 2021 zijn de poster trends namelijk anders. Je kiest meerdere posters bij elkaar en hangt ze allemaal in een lijst apart naast elkaar. Dit hoeven zeker niet allemaal de zelfde soort afbeeldingen te zijn, maar het is wel mooi als de kleurencombinatie bij elkaar past. Het kunnen bijvoorbeeld abstracte of grafische vormen, teksten, een stadsplattegrond of foto’s zijn. Door het combineren hiervan geeft het een mooi effect.

Planken als muurdecoratie

Naast dat je iets kan ophangen is het ook leuk als je een . Hiervoor bevestig je planken aan de muur. Tuurlijk is dit een leuk idee voor in de woonkamer, maar eigenlijk voor elke ruimte is het ideaal. Ook in de slaapkamer is dit een ultieme boost voor je interieur, plaats de planken bijvoorbeeld boven je bed of je kledingrek. Wandplanken zijn super handig want het werkt voor verschillende doeleinden.

Je kan kiezen of je een plankdrager wilt, deze monteer je ter ondersteuning aan de muur en daar maak je de plank weer op vast. De andere manier is om de plank enkel te hangen door de achterkant aan de muur te bevestigen. Dit oogt rustiger, het is maar net welke look je de ruimte geven wilt. Houten planken geven een wat stoerdere look

Groene ideeen! De planten

Bij planten aan de muur heb je misschien een beeld van een buitenmuur met klimop er aan of wat andere plantjes, maar wij hebben het over een originele muur in huis! Tegenwoordig bestaan er plantenpotten die je aan de wand kunt hangen, hierin kan je allerlei verschillende planten stoppen naar eigen smaak. Je kunt het dus zo gek maken als je zelf wilt! Het onderhoud hiervan is ook super easy, je haalt de plant er uit en plaatst een nieuwe in de zelfde pot. Naast plantenbakken voor aan de muur heb je ook hangplantjes die je aan een haak kan hangen, je ziet deze veel in de vorm van macrame terugkomen. Deze kan je ook zelf maken, een mooie DIY bezigheid dus.

Een andere optie is om een rek met vierkante gaten te plaatsen aan de muur en de potten hiervan horizontaal er in te zetten. Wel is dit wat ingewikkelder met water geven want dit loopt er gemakkelijk uit, zorg dus voor plantjes die minder water nodig hebben. Hopelijk heb je nu genoeg ideeën voor een wanddecoratie in de vorm van planten.

Dibond –Potjes met Planten aan de Muur– 50x50 Foto op Aluminium (Met ophang)

Spiegels aan de muren

Bij het inrichten van je huis kan natuurlijk geen spiegel ontbreken, spiegels laten een ruimte groter ogen. Je kan natuurlijk voor een rechthoekige vorm kiezen maar een uniek design maakt jouw woonkamer, slaapkamer of welke ruimte net wat hipper. Ga voor een design in de vorm van een rieten zon of bloem. Hang er meerdere op, dus de grote spiegels naast de kleine door elkaar heen. De rieten kleur zien we nu vaak weer voorbij komen met bijvoorbeeld beige kleur muren.

Made4Home® - Spiegel rotan | Rond |1 stuk | Wandspiegel | Zonnespiegel | Hout | Natural | Bamboe | Bohemian | Wanddecoratie | Interieur spiegel | VT wonen | Diameter 58 cm

Persoonlijke wanddecoratie: foto’s

Een huis is nog geen thuis, om dit wel te creëren maken als muurdecoratie foto’s de ruimte een stuk persoonlijker en eigen. Waar je vaak een foto ziet terugkomen is de muur boven de bank, heb je een kleinere woonkamer ga dan voor meerdere kleine foto’s in lijstjes. Als je een hoger plafond heb dan moet je daar uiteraard gebruik van maken door de formaten van de foto’s wat groter te maken. Foto’s die je inlijst kunnen plaatjes zijn die jou inspireren of nog leuker, of eigen foto’s die je zelf gemaakt hebt.

Magnetische muur

De magnetische souvenirtjes die je in de loop der jaren heb verzameld kan je weer uit de kast halen. Eerlijk gezegd waren we bij het zoeken voor muurdecoratie ideeën enthousiast toen we weer werden herinnerd aan de magnetische muur. Verf de hele muur met magnetische verf, deze kan je gewoon bij de bouwmarkt kopen dus je hoeft niet lang op zoek. Het leuke is dat je hierdoor echt van alles aan de muur kan hangen, foto’s, to do lijstjes en zelfs tekst kan hier op worden geschreven die je er later weer van af kan halen.

Muurstickers

In plaats van behang kan je ook muurstickers op de muur plakken, deze kunnen een heel grappig effect hebben door bijvoorbeeld diepte te laten zien. Neem bijvoorbeeld vlinders in verschillende maten bij elkaar geplaatst alsof ze samen wegvliegen. Voornamelijk voor het interieur van de kinderkamer komt dit veel terug en is dit super schattig. Plaats een stoere tijger op de muur en maak er een junglekamer van.

We hopen dat je hierdoor een beetje op ideeen bent gekomen voor een toffe wanddecoratie bij jou in huis!

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}