.st0{fill:#FFFFFF;}

Dorpels van arduin blijven prachtig! 

 januari 8, 2024

Een dorpel is vaak een ondergewaardeerd onderdeel van een interieur, maar kan een aanzienlijke impact hebben op de uitstraling van een ruimte. Niet voor niets hebben wij met zorg een enorm diverse collectie samengesteld met diverse opties op het gebied van materiaalsoort, kleur & stijl. U vindt altijd de perfecte maatwerk dorpel bij NATUURSTEENvakman en om u te helpen bij uw zoektocht vertellen wij u graag wat meer over de meest populaire dorpel, die van sfeervol Belgisch hardsteen!

Belgisch hardsteen

Bij NATUURSTEENvakman.nl hebben we een duidelijke keuze gemaakt voor echt Belgisch hardsteen als het belangrijkste materiaal voor onze binnendorpels. Dit prachtige materiaal staat bekend om zijn blauwgrijze tint en levendige tekeningen, fossielen, accenten en aders. Deze natuurlijke eigenschappen geven Belgisch hardsteen een unieke uitstraling die zich moeiteloos aanpast aan verschillende interieurstijlen.

Een dorpel hardsteen van NATUURSTEENvakman.nl wordt gezoet afgewerkt, waarbij u kunt kiezen tussen licht/blauw gezoet en donkergezoet. Het verschil in kleur is subtiel maar significant. Licht gezoet Belgisch hardsteen, ook wel bekend als Belgian blue, behoudt die karakteristieke blauwgrijze tint. Aan de andere kant neigt donkergezoet hardsteen meer naar donker antraciet. Hoewel het materiaal & de basisafwerking hetzelfde is, biedt de keuze in kleur flexibiliteit in het ontwerp van uw interieur.

Vanuit praktisch oogpunt adviseren we vaak een donkergezoete dorpel voor binnen-gebruik. Belgisch hardsteen is vrij gevoelig voor krassen, vooral de blauw gezoete variant. Hoewel binnendeur dorpels meestal niet zwaar worden belast, is het belangrijk om rekening te houden met mogelijke krassen en vlekken. Het voordeel van donkergezoet hardsteen is dat kleine krassen, vlekken en andere oneffenheden gemakkelijk kunnen worden bijgewerkt met behulp van hardsteenolie, waardoor uw dorpel er altijd als nieuw uitziet.

Echt hardsteen of de ‘hardsteen Look’?

Als u de uitstraling van een donkergezoete hardstenen dorpel wenst, maar de (extra) voordelen van composiet wilt, hebben wij precies wat u zoekt! We bieden twee prachtige hardsteen-look dorpels aan die de esthetiek van Belgisch hardsteen combineren met de voordelen van marmer- of kwartscomposiet. Wilt u bijv. echt een hoogwaardiger product, dan is kwartscomposiet sterk, maatvast, onderhoudsvriendelijk en kras- en slijtvast.

Waar u ook voor kiest, bij NATUURSTEENvakman.nl bent u verzekerd van maatwerk, een snelle levering, hoogwaardige kwaliteit en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Iedere dorpel wordt op maat gezaagd en komt direct uit eigen zagerij!

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}