.st0{fill:#FFFFFF;}

Drie lampen trends voor deze winter! 

 oktober 20, 2021

Verlichting: Dé sfeermaker van je huis. Je kunt je huis sfeervol inrichten en als je voor de juiste lampen kiest dan kan je die sfeer nog meer versterken. De winter 2021/2022 staat weer voor de deur en we kijken welke lampen trends er dit najaar aan gaan komen.

Juist in die koude, donkere wintermaanden geeft verlichting extra karakter aan onze woningen. Het warme licht dat lonkt en trekt naar alle voorbijgangers die zich in de donkere en koude avonden langs de straat bewegen. Rond de feestdagen worden zelfs de buitenkanten van onze huizen en tuinen gevuld met dat gezellige, warme, sfeervolle schijnsel.

Dat gelige, warme licht verbindt en versterkt de gezellige wintersfeer. Door dat op de juiste manier toe te passen creëer je geborgenheid en huiselijkheid. Wanneer we alleen voor het praktische licht zouden kiezen, zouden we een TL balk ophangen. Maar bij het omzetten van de schakelaar zou de sfeer in onze, zorgvuldig uitgekozen woonkamer, ontnomen worden.

Ja, wij mensen kiezen lampen niet meer hoofdzakelijk voor het praktische gebruik. Lampen vormen een grote toevoeging aan ons interieur, van een stijlvol accessoire tot een echte eyecatcher. Elke hoek van je huis die met zorg gestyled is, wordt afgemaakt met een bijpassende lamp voor de juiste belichting. Staande lampen, hanglampen, tafellampen of wandlampen, er is ontzettend veel keuze. Dit najaar gaan we voornamelijk drie trends zien.

Duurzaam

Hoe speciaal zou het zijn als je bijvoorbeeld het Secto design in huis zou hebben hangen, wat precies afgestemd is op je houten eettafel? Secto design lampen creëren een ruimtelijke, uitnodigende en aantrekkelijke sfeer in huis. Ze worden door vakmensen vervaardigd en door hun architectuur geven ze de perfecte hoeveelheid licht om die sfeer te bereiken.

Duurzaamheid, we zien het in de fashion maar ook in onze interieurs. Het geeft een tijdloze, natuurlijke look en een goed gevoel. Zo heb je lampen van rotan, bamboe en hout. Houten design lampen van LampTwist kunnen een bijzondere aanvulling zijn op soortgelijk meubilair.

De ontwerpen van rotan en bamboe zijn slank, elegant, minimalistisch en ontzettend stijlvol! Daarbij zijn ze er in buitengewoon veel modellen, vormen en formaten. Je kunt daarbij kiezen voor een naturel kleur of een geverfde variant. Deze duurzame lampen zie je op talloze locaties om je heen. Dat zal alleen nog maar meer worden met de duurzame trend die we nu overal zien.

Glas

De tweede trend is glas en met name de bollamp. Ze zijn er in allerlei soorten en maten, of je nu een stalamp of een hanglamp wilt, groot of klein, licht glas of donker glas. Doordat ze een ronde, zachte vorm hebben, ogen ze speels. Deze lamp gaan we écht veel zien deze winter.

Naast de bollamp zijn er meer lampen waarbij gebruik wordt gemaakt van glas. We zien gewoon glas, mat glas, melkglas en gekleurd glas. Door met verschillende kleuren glas te werken kan je een ‘hot’ or ‘not’ effect krijgen, warm oranje is bijvoorbeeld heel knus, maar blauw kan wat medisch ogen.

Retro

Onze laatste trend is Retro. De zojuist genoemde bollamp en duurzame rotan lampen vallen hier ook deels onder. De poten worden gemaakt van hout en decoratie bestaat uit messing, goud en koper. Met deze trend kan je subtiel of groots uitpakken of je nu een minimalist bent of van modern en strak houdt, er is voor iedereen wat.

We zien ook weer veel tafellampen en goud. Goud heeft een bepaalde klasse en past overal. We zien vooral ook de persoonlijke hand van mensen in deze tijd, houd jij van kleur? Dan ga je voor kleur!

Tenslotte staat de techniek ook niet stil en zien we steeds meer de ‘slimme’ verlichting. Vanaf de bank zet jij met een afstandsbediening gewoon even de lampen aan of dim je ze om de sfeer te verhogen, hoe tof is dat?

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}