.st0{fill:#FFFFFF;}

Duurzaamheid speelt steeds belangrijkere rol binnen gezinnen 

 november 24, 2021

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Woonkamer
  • /
  • Duurzaamheid speelt steeds belangrijkere rol binnen gezinnen

Nederlandse gezinnen zijn zich steeds vaker bewust van het feit dat het klimaat aan het veranderen is door ons gedrag. Het maakt dat huishoudens zoeken naar mogelijkheden waarop zij een steentje bij kunnen dragen aan het tegengaan van deze verandering. De een kiest voor nieuwe ruiten in huis, de ander gaat voor een combinatie van vloerverwarming met pvc tegels. Niet alleen de recente klimaattop in Glasgow maakt dat men zich ervan bewust is dat er wat moet veranderen op het gebied van milieu en klimaat. Ook biedt het opgepotte vakantiegeld mogelijkheden om te investeren in de duurzaamheid van woningen. Het laten aanleggen van vloerverwarming in combinatie met het vervangen van de vloer is een goed voorbeeld van een investering, die veel mensen bekostigen met het opgepotte vakantiegeld. 

Woning renoveren om aan te sluiten bij interieurtrends 

Bijdragen aan een beter milieu en klimaat is een van de redenen om duurzame investeringen in woningen te overwegen. Daarnaast willen mensen aanhaken op de laatste interieurtrends. De kleine tegeltjes in de badkamers van vroeger passen al lang niet meer bij de laatste trends. Men kiest liever voor grote grijze of zwarte tegels op de vloer en wand. Ook de keuze voor een tapijt in de woonkamer is niet meer van deze tijd. Een vloer van pvc met betonlook is de nieuwe trend! Die betonlook sluit vervolgens weer goed aan op een gietvloer in de woonkamer of keuken. De combinatie van een gietvloer met een houten- of pvc vloer is populair. 

Vloerverwarming is duurzaam en aangenaam 

Het is niet voor niets dat veel mensen voor de vloerverwarming kiezen als duurzame investering in hun woning. Een vloerverwarming plaatsen is te combineren met het vernieuwen van de verouderde vloer in de woon- of badkamer. Daarnaast biedt een vloerverwarming meer comfort in huis. Daar waar het verschil bij het vervangen van oude ruiten voor HR++ isolatieglas qua comfort minder groot is. Opstaan met warme voeten, een constant klimaat in huis en een gelijkmatige verdeling van de warmte maken de vloerverwarming interessant. Overigens wordt sterk aangeraden om de vloerverwarming met een pvc vloer te combineren. PVC is een dun materiaal wat voorkomt dat er onnodig veel energie verloren gaat bij het verwarmen van de ruimte. 

Zonnepanelen zorgen voor overbelasting stroomnet 

Niet alleen duurzame investeringen die particulieren en bedrijven doen hebben direct een positief effect. Kijk bijvoorbeeld naar de massale inkoop van zonnepanelen in Nederland. Het leidt tot een overbelasting van het stroomnet in verschillende regio’s. Onder meer in de provincie Friesland heeft men reeds aangegeven dat er geen grote projecten met zonnepanelen kunnen worden aangesloten op het stroomnet. Een aanpassing aan het stroomnet is vereist om de aanvoer van groene stroom te kunnen verwerken.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}