.st0{fill:#FFFFFF;}

Een auto importeren uit Duitsland? 

 augustus 17, 2020

Een nieuwe auto kopen, betekent een flinke hap uit het budget en is dus niet iets wat je onbezonnen doet. Je wilt een degelijke auto waar je kunt op rekenen en dan liefst nog voor een goede prijs als het even kan.

Door een auto te importeren uit Duitsland kun je flink wat geld besparen, er zijn echter wel enkele zaken waar je rekening dient mee te houden. We nemen de belangrijkste punten hierna even samen met je door.


Een goede keuze maken uit een enorm aanbod

Duitsland is het land van de bekende autobouwers en is daar ook fier op. Als je de zoektocht naar een goede tweedehandse auto op de Duitse markt begint, zul je zien dat het aanbod zoveel malen groter is dan in Nederland.

Het zal er de keuze misschien niet gemakkelijker op maken, toch kun je een echt koopje doen als je een beetje moeite doet om te zoeken. Tegenwoordig heeft bijna iedere aanbieder een site waar je de auto’s al online aan een eerste controle kan onderwerpen.

Je doet er goed aan hierbij oog te hebben voor zowel de leeftijd van de auto als voor de kilometerstand, dit zal namelijk van belang zijn bij het berekenen van de belasting van personenauto’s (BPM) en de BTW.

Maak een totaalplaatje van de kosten

Een auto importeren uit Duitsland kan voordelig zijn, vooral als je alleen naar de aankoopprijs in het buitenland kijkt. Hoewel we in een Europa wonen, komen er nog wel flink wat kosten bovenop voordat je hem in Nederland hebt met mooie gele kentekenplaten. Let dus goed op wat er allemaal nog bovenop komt. Het zou jammer zijn dat als je na het betalen van alle kosten er achter komt dat je op een hoger bedrag uit bent gekomen dan wanneer je de auto in Nederland had gekocht.

Naast de aankoopprijs, de belasting op personenauto’s en de eventuele BTW, die je uiteraard ook zou moeten betalen als je een auto koopt in Nederland, zijn er nog twee extra kosten die je in het achterhoofd moet houden bij het maken van je keuze.

Dit zijn namelijk aan de ene kant de importkosten en aan de andere kant de kosten om de auto naar Nederland te transporteren. Beide kosten kun je via online tools makkelijk berekenen en het voorkomt dat je voor onaangename verrassingen komt te staan eenmaal de aankoop is afgerond.

Tip: Ben je ZZP’er? Dan is een auto van 15 jaar of ouder een interessante optie. Er zijn zeer mooie auto’s uit Duitsland te importeren van deze jaartijden en de youngtimer regeling zorgt ervoor dat je hier bijna geen zakelijke bijtelling over betaald. Autos van deze leeftijd hebben meestal geen bluetooth dus zorg ervoor dat je zelf een bluetooth ontvanger aanschaft.

Kies liever voor officiële dealers dan voor particulieren

Een wagen importeren uit Duitsland zal meestal betekenen dat je de auto op afstand koopt. Anders dan wanneer je hier een auto koopt, zul je vaak moeten afgaan op de informatie die de verkoper je ter beschikking stelt en er vertrouwen in hebben dat die informatie ook strookt met de werkelijkheid.

Om het risico op het kopen van een auto met gebreken of mankementen zonder het te weten te verkleinen, koop je beter een auto van een officiële dealer of handelaar. Zij hebben er baat bij om tevreden klanten te hebben en te houden en zullen dus minder snel geneigd zijn het niet zo nauw te nemen met de waarheid.

Op diverse online verkoopsites voor tweedehands auto’s kun je bij de filters aanklikken dat je wil kiezen voor een professionele handelaar en niet voor een particulier.

Heb je je droomauto gevonden en komt deze met een kostenplaatje dat goedkoper is dan eenzelfde tweedehands auto te kopen in Nederland? Proficiat, je eerste geïmporteerde auto uit Duitsland is een feit. Vele mooie en veilige ritten toegewenst en vooral jarenlang plezier van je aankoop.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}