.st0{fill:#FFFFFF;}

Een badkamer van beton 

 april 27, 2020

De betonlook is populair tegenwoordig. Het past bijvoorbeeld goed bij de rauwe uitstraling van de industriële look. Daardoor is het heel geschikt voor bijvoorbeeld de woonkamer.

Tegelijkertijd past het ook heel goed in de natte ruimtes in huis. Denk dan bijvoorbeeld aan de badkamer. Hoe pak je het goed aan wanneer je deze ruimte in huis van de betonlook wilt voorzien?

Het is dan eerst goed om te weten dat je het op alle gebieden kan doorvoeren. Dat maakt het dus direct ook alvast een stuk gemakkelijker te realiseren. Let op de volgende zaken hierbij.

Begin met de juiste tegels

Wanneer je kiest voor de betonlook in de badkamer, dan doe je dat met de keuze voor de juiste tegels. Het gaat dan om twee varianten. In de eerste plaats zijn tegels nodig voor op de vloer.

Daarnaast heb je ook betonlooktegels nodig voor op de wanden. In sommige gevallen kan je een tegel kiezen die voor beide doelen gebruikt kan worden.

Het voordeel daarvan is natuurlijk dat je alvast zeker weet dat er een goede mate van eenheid in de badkamer ontstaat. Dit maakt het alvast een stukje gemakkelijker bij het inrichten ervan.

Combineren met robuuste elementen

Wanneer je kiest voor de betonlook, dan kies je dus direct al voor de wat meer rauwe uitstraling. Dit betekent dus ook dat het zaak is om te zorgen dat de andere onderdelen in de badkamer hier ook bij passen.

Een designradiator in een industriële stijl is hier een voorbeeld van. Daarnaast kies je ook voor bijvoorbeeld de zilverkleurige kranen en douchekop.

De douche zelf moet ook niet te prominent zijn. Een inloopvariant met alleen wat glazen wanden is hier bijvoorbeeld ideaal voor. Die past perfect bij de uitstraling die je met beton neerzet. Dat is belangrijk.

Op zoek naar accessoires

Ook voor de badkamer is het belangrijk. Zeker wanneer je gekozen hebt voor de meer rauwe betonlook. In dat geval is het zaak om voor toffe accessoires te kiezen die alleen maar benadrukken dat dit de rauwe natte ruimte van de woning is.

Dit kan je op allerlei manieren benadrukken. Vooral items die met de zeevaart te maken hebben, lijken hier dan goed bij te passen.

Dit is dus altijd leuk om naar op zoek te gaan. Het geeft je die stoere look waar je altijd al mee aan de slag wilde gaan in je badkamer.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}