.st0{fill:#FFFFFF;}

Een stoer interieur is toch comfortabel 

 september 28, 2021

Bij een industriële woonruimte wordt snel gedacht aan bedrijfsmatige ruimten, die met behoud van de uitstraling tot woonruimte zijn getransformeerd. Kenmerkend is één ruimte voor verschillende woonfuncties. De loft kent een sobere afwerking. Bouw- en constructiedetails blijven zichtbaar en de muren zijn onafgewerkt. Dit zorgt voor een stoer en rauw uiterlijk.

Eenvoud en functionaliteit

Het inrichten van een grote, hoge ruimte is geen gemakkelijke opgave. Met de inrichting zal de grote ruimte sfeervol moeten worden gemaakt zonder concessie te doen aan functionaliteit. Meubels dienen robuust en duurzaam te zijn. Eenvoud is een belangrijk kenmerk wat het ontwerp tegelijkertijd stoer maakt. Veel gebruikte materialen zijn staal, hout, leer en beton. De kleurstelling is neutraal waarbij de grijze kleur erg dominant is.

Industriële zitruimte

Leer wordt vooral als materiaal gebruikt voor de zitbanken, fauteuils en eetstoelen. Vooral de bruine cognackleur geeft een mooi contrast met de neutrale kleurstelling. Het zorgt voor warmte en sfeer. Leer is een natuurproduct wat jaren meegaat en ook nog eens ontzettend praktisch is. In een grote ruimte kunnen de zitbanken in de ruimte worden gezet waardoor er een centrale zitruimte ontstaat. Met sidetables achter de banken creëer je ruime om mooie spullen te stallen.

Industriële eet- en werkruimte

Eettafelstoelen zijn voorzien van een leren zitgedeelte gecombineerd met een stalen onderstel. Dit past bij een industriële tafel met bij voorkeur een doorleefd houten blad. Omdat hout en staal een goede combinatie vormen, is het tafelonderstel bij voorkeur van staal. Onderstellen zijn er in allerlei vormen, zoals N-poten, X-poten, omgekeerde Y-poten en trapezium onderstellen.

Industrieel opbergen

Staal komt ook terug in kasten. Denk maar aan de stoere kast die gebruikt werd als kledingkast voor werkkleding. De lockerkast is dan ook een veelvoorkomend kast in de industriële inrichting. Industriële kasten combineren hout met staal zoals stellingkasten, lage dressoirs en vitrinekasten. Kledingkasten zijn functioneel en bij voorkeur met schuifdeuren. Kleding mag ook gezien worden. Stalen kledingrekken worden onderdeel van het interieur.

Met subtiele accenten en accessoires kan er kleur in het interieur worden gebracht. Dit kan een bonte verzameling zijn of een grote felgekleurde vaas. Groen en blauw zijn de perfecte kleuren om te combineren met de neutrale grijze kleur.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}