.st0{fill:#FFFFFF;}

Engerlingen bestrijden in het gazon? 2 Tips! 

 november 23, 2020

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Tuin
  • /
  • Engerlingen bestrijden in het gazon? 2 Tips!

Wanneer je een gazon hebt heb je vast wel eens last gehad van engerlingen. Engerlingen zijn larve die van diverse soorten kunnen zijn. Engerlingen kunnen voor een insect relatief groot worden, in sommige gevallen namelijk wel 5 centimeter.

De insecten kunnen je gazon behoorlijk beschadigen en dit is dan ook de grote reden waarom mensen ze maar al te graag bestrijden. Het is namelijk zo dat de engerlingen als voedsel de wortels van het gras eten. Dit neemt als gevolg met zich mee dat er onder andere niet genoeg vocht meer is om te zorgen dat het gras groen blijft.

Uiteindelijk ontstaan er in veel gevallen bruine delen in het gras. Hieronder vindt je enkele tips die je erbij kunnen helpen jouw gazon vrij van engerlingen te houden.

Engerlingen bestrijden met aaltjes

Wil jij engerlingen bestrijden? Een van de meest effectieve manieren om engerlingen te bestrijden is door middel van aaltjes tegen engerlingen. Ook aaltjes zijn kleine insectjes, een stuk kleiner dan engerlingen, maar deze insecten zorgen niet voor schade aan je gazon zoals engerlingen.

Wanneer je engerlingen gaat bestrijden met aaltjes is het de bedoeling dat je de aaltjes uitlaat in het gazon. De aaltjes gaan vervolgens zelf de engerlingen opzoeken.

Het is voor de beestjes niet lastig de engerlingen te vinden. Eenmaal bij de engerlingen gaan ze het lichaam van de beesten in en beginnen ze van binnenuit naar buiten de engerlingen op te eten. Dit leidt ertoe dat de engerlingen sterven.

Dit gebeurt dan ook meteen op een dusdanige wijze dat het niet schadelijk is voor je gazon. Op deze manier kunnen aaltjes tegen engerlingen een erg effectief en goed middel zijn. Over het algemeen duurt het nog geen anderhalve maand voordat het effect volledig heeft geholpen.

Kortom, aaltjes tegen engerlingen is dus een van de betere methodes om dit probleem op te lossen.

Engerlingen bestrijden met larve

Een andere manier waarmee je effectief engerlingen bestrijden kunt is door middel van larven. Larvex ia een middel met een zeer sterke geur. Je spuit de larvex op je gazon en het stuk zorgt er zelf voor dat de engerlingen geen schade meer kunnen aanrichten. Dit doet de larvex door de engerlingen weg te houden van de wortels van het gras.

Wanneer de engerlingen hier niet bij kunnen komen, kunnen ze er logischerwijs ook geen schade bij aanrichten. Een ander groot voordeel van het gebruiken van larvex is dat er hierin ook stoffen zitten die buiten dat ze de engerlingen bij de wortels weghouden, ook de delen van het gazon die al beschadigd zijn herstellen.

Het middel is dus in staat schade aan het gras te voorkomen, maar ook om schade dat er al is te herstellen. Op deze manier heb je binnen de kortste keren weer een gezond gazon en zijn er ook geen engerlingen meer aanwezig. De bruine delen die zijn ontstaan in het groene gras zullen binnen de kortste keren verdwijnen.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}