.st0{fill:#FFFFFF;}

Dit zijn goedkope terras ideeën voor bij jou thuis! 

 mei 4, 2021

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Tuin
  • /
  • Dit zijn goedkope terras ideeën voor bij jou thuis!

Zie jij jezelf ook alweer genieten van het zonnetje met een drankje in je hand op jouw eigen terras? Je zit pas echt lekker als het terras ook echt zomerklaar is en je geheel tevreden bent. Dit is de tijd om wat terras ideeen op te doen en er nog even snel een frisse touch aan te geven! Vaak mag dit best wat kosten, daarom geven wij je de beste tuin ideeen om jouw tuin, balkon en terras een nieuwe look te geven.

Goedkope planten

Moeder natuur heeft heel wat mooie planten geschapen, wij mensen weten dat maar al te goed en vragen er soms ook heel wat geld voor. Planten kunnen heel duur zijn, maar laat dit je er niet van weerhouden om je terras in te richten met wat heerlijke groene ideeën. Ga voor een low-budget plant, die zijn er genoeg. Je kent het wel, goedkoop is duurkoop. Je kan daarom beter een plant kopen die langer dan een jaar mee gaat. Geen plantenkenner? Denk bijvoorbeeld aan hortensia’s of Lavendel struiken. Wat ook een chique look geeft is siergras, een goedkope plant is blauw zwenkgras Elijah Blue.

Basic muur

We hadden het net over low budget planten, dit goedkope terras idee heeft geen goedkope uitstraling maar juist heel mooi. Om een mooi contrast te krijgen bij deze planten is het een prachtig gezicht om deze voor een witte of zwarte muur/schutting te plaatsen. Heb je dus een muur of schutting in de tuin dan is het een idee om deze strak in een van deze kleuren te verven. Ga voor een witte verf als je van ibiza vibes houdt, ga voor een zwarte look als je meer van chique terras houdt. Verf hoeft niet duur te zijn, vaak is verf altijd wel bij een bouwmarkt in de aanbieding, koop deze dus zeker niet voor de volle prijs!

Palletbank

Dit is de ultieme goedkope terras tip. Een pallet kan je ergens gratis op de kop tikken of voor een 10tje ergens een Europallet bestellen. Bij de action of een andere budget winkel heb je wel eens kussens hier voor in de aanbieding. Ook kan je een poging doen tot zelf kussens maken want deze zijn vaak nog aardig prijzig. Koop een goede stof en een schuimblok die je op maat laat maken, dit is zeer low-budget. Voor een goedkoop terras zal je daarom creatief moeten zijn. Een palletbank past vaak op ieder klein balkon en kleine tuin, het hoeft geen grote bank te zijn want van 3 pallets kan je een klein bankje maken. Goedkoop je terras inrichten was nog nooit zo easy!

Vlonders

Vind je nieuwe tegels net een stapje te ver gaan voor een nieuw terras omdat hier nog best wat werk, tijd en geld in gaat zitten? Dan is een vlonder een zeer goed en goedkoop terras idee. Hiermee kan je je balkon volledig gemakkelijk met een klein budget voorzien van een nieuwe vloer, hoe nice? Ook is het een idee om de tegels in je tuin of balkon schoon te spuiten zodat deze er weer nieuwer uit gaan zien. Je hoeft gerust niet je hele tuin met vlonders te voorzien, maar juist een klein stukje zodat je een gezellig plekje creeert. Doe wat tuin inspiratie op op Pinterest en je zal verstelt staan wat voor leuke en goedkope terras ideeen je tegen komt!

Een hans tweede kansje

Kijk eens op marktplaats naar spullen die je graag wilt hebben. Misschien heb je net de mazzel dat er een goedkoop pareltje tussen zit. Ook de kringloop kan je soms verassen met leuke potjes en vaasjes. Zie je een leuke plantenbak? Geef deze een leuk kleurtje en blaas er nieuw leven in! Ook zie je op marktplaats of facebook marktplaats wel eens hele goedkope loungesets voorbij komen. Luxe terras ideeen hoef je daarom helemaal niet uit je hoofd te zetten wanneer je een klein budget hebt. Hou gewoon tweede hands spullen in de gaten en er zit zeker weten een keer een heel goedkoop pareltje bij waar je een mooi terras mee kan aanleggen!

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}