.st0{fill:#FFFFFF;}

Groene aanslag op tegels verwijderen ? Zo doe je dat! 

 januari 5, 2021

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Tuin
  • /
  • Groene aanslag op tegels verwijderen ? Zo doe je dat!

Groene, hardnekkige aanslag op tegels, het is een van de vervelendste dingen die er zijn. Je doet zoveel moeite om je tegelterras buiten in goede conditie te houden, maar door nat weer, koude en de kracht van de natuur komt er uiteindelijk toch weer groen op te zitten. Wil je komaf maken met die groene aanslag op jouw terras, en het liefst van al snel? In het onderstaande overzicht lees je meer over de oorzaak van en oplossingen voor groene aanslag!

De oorzaak van aanslag op tegels

Voor je het probleem kan oplossen, is het belangrijk om te weten wat nu precies de oorzaak is van die groene aanslag. Vaak zijn de schuldigen veel zonlicht, schimmels en bladeren die te lang blijven liggen. Ook vochtigheid is een negatieve factor, dat het risico op hardnekkige groene aanslag op stenen tegels verhoogt. Je kan de weersomstandigheden natuurlijk niet veranderen, maar dankzij onderstaande tips kan je het probleem wel oplossen!

De beste tips om groene aanslag op tegels te verwijderen

Een verzorgd tegelvloer is goud waard, zeker als je de look en feel van je terras ernstig neemt. Gebruik de volgende handige tips om zelf groene aanslag op een tegelvloer te verwijderen:

1. Strooizout is een krachtmiddel

Een van de beste hulpmiddelen bij de bestrijding van groene aanslag op stenen tegels is strooizout. De samenstelling van het zout zal ervoor zorgen dat hardnekkig vuil snel verdwijnt, waardoor je tegels er snel weer als nieuw uitzien.

Daarbij is strooizout ook nog eens erg goedkoop en gemakkelijk te gebruiken!

2. Een hogedrukreiniger

Als je die groene aanslag op je tegels wilt verwijderen en tegelijkertijd je terras een poetsbeurt wilt geven - gebruik dan een hogedrukreiniger!

Groene aanslag verwijderen van tegels, daar is vaak een hoge druk voor nodig, en dankzij zo'n apparaat is het mogelijk. De meeste apparaten gaan tot wel 200 bar, waardoor het meeste groen snel en zonder problemen van de tegels wordt verwijderd!

3. Schoonmaakazijn

Ten slotte is ook schoonmaakazijn een handig hulpmiddel bij de strijd tegen groene aanslag op tegels. Groene aanslag verwijderen van tegels met azijn gaat het best als je eerst het terras mooi maakt: bladeren, stof en vuil verwijder je met een veegborstel, waarna je met een plantenspuiter gewoon wat schoonmaakazijn op de meest aangetaste plaatsen spuit. Al snel zal het groen vanzelf wegtrekken, en ziet je terras er weer verzorgd uit!

4. Ecologische zepen of schoonmaakmiddelen

Heel wat moderne schoonmaakmiddelen zijn ook handig als je groen wilt verwijderen van terrastegels, maar dan is het vooral belangrijk dat je de juiste gebruikt. Zo is het beter om ecologisch verantwoorde producten te gebruiken, aangezien de structuur en duurzaamheid van de tegels anders negatief beïnvloed zullen worden.

Goede producten zijn biologisch afbreekbaar en zullen geen effect hebben op de kleur of kwaliteit van je tegels. Toch kan je zo groene aanslag verwijderen van tegels!

Hoe moet je groene aanslag op tegels verwijderen? Vertrouw op professionele advies!

Is de groene aanslag op je terrastegels te erg of te veel om zelf te kunnen reinigen? Dan is het een goed idee om op de service of het advies van een professional te vertrouwen. Niet alleen weet je zeker dat al het groen snel weg zal zijn door middel van professionele producten, ook kan je gedegen advies krijgen om je tegels langer mooi te houden!

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}