.st0{fill:#FFFFFF;}

Harmonicadoek kopen: waar moet je op letten? 

 november 19, 2021

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Tuin
  • /
  • Harmonicadoek kopen: waar moet je op letten?

Waar moet je eigenlijk op letten bij het kopen van een harmonicadoek? Het is een vraag die we regelmatig voorbij zien komen op ImperfectDesign.

Niet zo gek overigens, een harmonicadoek biedt namelijk verschillende voordelen. Zo kun je dankzij een harmonicadoek op een eenvoudige manier schaduw creëren in je tuin. Wel zo fijn in de zomer.

Bovendien kun je een harmonicadoek goed gebruiken om schaduw te creëren in een overkapping en kun je het doek inklappen wanneer je wel behoefte hebt aan zon. Hierdoor kun je dus veel kanten op.

Maar hoe kies je nu een goed harmonicadoek uit en waar moet je op letten bij de aankoop van dit soort doeken? In dit artikel zetten we de belangrijkste criteria op een rijtje.

Afmeting

Uiteraard is de afmeting van het harmonicadoek een belangrijk criteria bij het kopen van de beste harmonicadoeken. Harmonicadoeken zijn er in vele soorten en maten waardoor je goed moet kijken welk formaat past bij jouw tuin of overkapping.

Gelukkig is het vaak ook mogelijk om een harmonicadoek op maat te laten maken, hierdoor weet je zeker dat hij aan de juiste afmetingen voldoet. Ga jij een harmonicadoek gebruiken in een overkapping maar moet de overkapping nog gemaakt worden? Dan kun je de afmetingen van je overkapping baseren op de afmetingen van het harmonicadoek. Hierdoor weet je zeker dat het doek gaat passen.

Prijs

Uiteraard speelt de prijs een grote rol bij het kopen van een schaduwdoek. Je ziet tegenwoordig veel verschillende prijzen voorbij komen. De prijs van schaduwdoeken kan flink variëren en dit komt voornamelijk door de kwaliteit en het materiaal wat gebruikt is.

Spreek met jezelf een budget af en ga hiervan uit wanneer je op zoek gaat naar een schaduwdoek. Door dit te doen voorkom je dat je later eventueel te veel betaalt voor het doek.

Waterdicht of niet?

Harmonicadoeken zijn vaak verkrijgbaar in twee soorten: waterdicht en waterdoorlatend. Naast het feit dat het ene doek water doorlaat en het andere niet zit er nog een groot verschil tussen deze twee soorten.

Een waterdoorlatend doek is in veel gevallen tot 30% koeler dan een waterdicht schaduwdoek. Vaak zie je dat het enorm warm wordt onder een waterdicht schaduwdoek. Neem dit dus mee in je keuze.

Online kopen van een schaduwdoek

We leven in een tijd waarbij online shopping niet meer weg te denken is. Om die reden kopen steeds meer mensen een schaduwdoek via internet.

Tegenwoordig zijn er steeds meer partijen zoals ZONZ die het kopen van een schaduwdoek eenvoudig en makkelijk maken. Hierdoor kun je dus tuininspiratie opdoen vanuit huis zonder dat je winkels hoeft te bezoeken.

Ideaal dus als je geen zin hebt om de drukte op te zoeken.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}