.st0{fill:#FFFFFF;}

Hier moet je op letten bij het kopen van een houten vloer! 

 maart 22, 2021

Ben je van plan een nieuwe huur- of koopwoning te huren of kopen? Wellicht ben je dan ook op zoek naar het uitkiezen van een geschikte nieuwe vloer. Welke type vloer je wilt gaan kiezen is afhankelijk van het budget. Wil je voor een goedkopere vloer gaan? Dan is een parketvloer een goede optie. Dit is een gebruikelijke optie wanneer je een huis gaat huren. Een prijsklasse hierboven is de pvc vloer en bestaat uit meerdere lagen kunststof. Deze vloer is geluiddempend en onderhoudsarm.  

Ga je voor een authentieke stijl? 

Wil je voor een authentieke stijl en vloer gaan? Dan is de houten vloer, jouw type vloer die je zoekt. Omdat de vloer echt van hout is, valt de prijsklasse iets duurder uit dan een PVC- of parketvloer. Houd hier dus rekening mee bij het bepalen van je budget. Toch besloten om een houten vloer aan te schaffen? Er zijn een aantal factoren die handig zijn om rekening mee te houden bij de aanschaf hiervan. Want het onderhoud van een houten vloer gaat iets secuurder dan andere vloeren. Lees gauw verder! 

Hoezo is het onderhouden van een houten vloer anders? 

Je vraagt je natuurlijk af, waarom is het onderhoud van een houten vloer anders dan de vloer die je wellicht hiervoor hebt gehad. Het grote verschil zit hem in het feit dat houten vloeren echt leven. Met name een temperatuurwisseling kan al veel invloed geven op het uitzetten- of krimpen van de vloer. Het hout kan namelijk werken. Dit wil zeggen dat een vloer dus kan uitzetten en krimpen. Bovendien is elk type houten vloer ook weer anders qua onderhoud. Zo behandel je een eiken vloer weer anders dan bijvoorbeeld een kastanje vloer.  

Hoe maak ik een houten vloer schoon? 

Wanneer je de houten vloer elke week netjes onderhoud, is de kans groot dat je de levensduur aanzienlijk zal vergroten. Je maakt de vloer vrij van stof met een bezem. Voor het hardnekkige vuil, gebruik je een stofzuiger. Het is verstandig om hiernaar te gaan dweilen, kijk goed in de winkel naar een geschikte houtreiniger, en dweil nooit te nat! 

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}