.st0{fill:#FFFFFF;}

Hoe eetkamerstoelen een grote impact op je eetkamer kunnen hebben 

 maart 21, 2023

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Overig
  • /
  • Hoe eetkamerstoelen een grote impact op je eetkamer kunnen hebben

Ga je verhuizen en ben je op zoek naar frisse ideeën voor je nieuwe huis? Of ben je toe aan een verandering van de eetkamer in je huidige woning? Dat hoeft helemaal geen ingewikkeld klusje te zijn. Je kan, door je eetkamerstoelen te vervangen of op te knappen, je eetkamer op een laagdrempelige manier een totaal andere ‘look’ geven. 

De decoratie en stijl van je eetkamer kan een bewuste keuze zijn geweest, of iets dat er door de jaren heen is ingeslopen door het zo nu en dan kopen van nieuwe meubels. Mocht je toch wat aan de eetkamer willen doen door middel van ‘iets’ doen met je eetkamerstoelen, dan kan dat makkelijker dan gedacht. Hieronder zullen wat tips worden besproken om je eetkamer een frisse look te geven. 

Gebruik donkere stoelen in een lichte eetkamer

Zo kan je bijvoorbeeld in een lichte eetkamer een grote impact maken door met donkere kleuren te werken. Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van zwarte eetkamerstoelen. Online kan je een hele rits aan prachtige zwarte stoelen vinden, zoals de eetkamerstoelen zwart Kickcollection.nl. Er zijn stoelen in allerlei varianten beschikbaar; met armleuning, zonder armleuning, stevige stoelen, wat zachtere stoelen etc. er zit voor ieder wat wils tussen. Het gebruik van donkere stoelen in een lichte kamer, legt echt het accent op de stoelen en is een echte eye cacther. Het kan de kamer ook een warmere uitstraling geven. 

Een ander voordeel van zwarte stoelen is dat ze niet makkelijk vlekken, wat heel fijn kan zijn als er veel gebruik van wordt gemaakt tijdens het eten. 

Maak gebruik van contrast

Als je een eetkamer hebt in een strakke, moderne, stijl kan het erg leuk en speels zijn om daar ‘tegendraads’ in te zijn en te kiezen voor stoelen die dat juist niet zijn. Of juist andersom. Het contrast tussen modern en niet modern kan de eetkamer echt totaal omtoveren. Je kan ook wel voor een moderne of niet moderne look gaan voor zowel je eetkamer als de eetkamerstoelen, maar dan gaan voor een net andere stijl die toch genoeg afwijkt om lekker opvallend te zijn. Denk in dit kader ook aan het gebruik van andere materialen. Heb je bijvoorbeeld veel leer gebruikt, neem dan juist stoffen stoelen, of juist exact omgekeerd. 

Kies voor een bankje

En wat ook een goed idee is, als de ruimte in je eetkamer schaars is, is om in plaats van stoelen te kopen, een bankje te kopen met daaronder opbergruimte. Als je handig bent, kan je dit zelf maken door bijvoorbeeld keukenkastjes te kopen en daar een plank op te bevestigen met een zitvlak. Je kan daar bijvoorbeeld kussentjes voor gebruiken. Je kan er ook voor kiezen om een kant en klaar bankje met opbergruimte te kopen. Daarbij kan je leuk spelen met de kleur van de bank. 

De keuze is reuze

Kortom, door met de eetkamerstoelen aan de slag te gaan, kan je op een relatief laagdrempelige manier toch heel veel gedaan krijgen voor de stijl van je eetkamer. Doe vooral veel inspiratie op door bij anderen of op internet te kijken. Veel succes en plezier gewenst!

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}