.st0{fill:#FFFFFF;}

Hoe kies je de beste inbouwspots? 5 Dingen waar je op moet letten! 

 juli 21, 2022

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Overig
  • /
  • Hoe kies je de beste inbouwspots? 5 Dingen waar je op moet letten!

Als je van plan bent inbouwspots aan te schaffen, dan is het belangrijk om goed na te denken over welke soort je nodig hebt. Er zijn heel wat verschillende soorten inbouwspots beschikbaar op de markt, dus het is belangrijk om te weten waar je op moet letten bij het maken van je keuze. In dit artikel geven we je 5 tips die je kunnen helpen de beste inbouwspots te kiezen.

1. Bepaal het doel van de inbouwspots

Allereerst is het belangrijk om je af te vragen waarvoor je de inbouwspots wilt gebruiken. Wil je ze gebruiken voor algemene verlichting, accentverlichting of sfeerverlichting? Dit is belangrijk om te weten, want het bepaalt welke soort inbouwspot je nodig hebt. Als je bijvoorbeeld accentverlichting wilt, dan is een spot met een breed lichtbundel een goede keuze.

2. Kies het juiste formaat

Inbouwspots komen in allerlei verschillende maten. Het is belangrijk om de juiste maat te kiezen, want als de spot te groot is dan is het niet mooi en als de spot te klein is dan is het niet functioneel. Het formaat van de inbouwspot wordt bepaald door de afmetingen van de ruimte waarin je hem wilt plaatsen.

3. Let op het lichtbundel

De meeste inbouwspots hebben een ronde lichtbundel. Dit is een goede keuze als je de spots wilt gebruiken voor algemene verlichting. Als je echter accentverlichting wilt, dan is een spot met een brede lichtbundel een beter idee. Dit soort spot heeft een lichtbundel van 30-60 graden en is ideaal voor het uitlichten van beelden of objecten. Het type lichtbundel kan de kamer of ruimte een hele andere look geven, kijk daarom goed naar verschillende lichtbundels en pas dit goed aan op je keuze.

4. Kies de juiste kleur

Inbouwspots komen in allerlei verschillende kleuren. De meest populaire kleur is wit, maar er zijn ook inbouwspots verkrijgbaar in andere kleuren, zoals zwart, grijs en chroom. Kies de kleur die het beste bij de inrichting van je huis past.

5. Let op het lichtsterkte

Inbouwspots hebben een verschillende lichtsterkte. De meeste inbouwspots hebben een lichtsterkte van 50-100 lumen. Dit is perfect voor algemene verlichting. Als je echter accentverlichting wilt, dan is een spot met een lichtsterkte van 500 lumen een beter idee. Dit soort spot is ideaal voor het uitlichten van beelden of objecten.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}