.st0{fill:#FFFFFF;}

Hoe kunnen zit en sta bureaus je gezondheid en welzijn bevorden? 

 augustus 11, 2023

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Overig
 • /
 • Hoe kunnen zit en sta bureaus je gezondheid en welzijn bevorden?

Als je een groot deel van je dag op kantoor doorbrengt, weet je waarschijnlijk hoe vermoeiend en belastend het kan zijn om urenlang achter je bureau te zitten. Een sedentaire levensstijl kan negatieve gevolgen hebben voor je gezondheid en welzijn op de lange termijn. Gelukkig biedt de opkomst van zit sta bureaus een veelbelovende oplossing om deze problemen aan te pakken en je werkplek te transformeren in een gezonde en productieve omgeving.

Wat is een zit sta bureau?

Een zit sta bureau, ook wel een in hoogte verstelbaar bureau genoemd, stelt je in staat om af te wisselen tussen zittend en staand werken. Deze bureaus kunnen handmatig verstelbaar zijn, maar de meest populaire en handige optie is een elektrisch zit sta bureau. Met een druk op de knop kun je moeiteloos de hoogte van het bureau aanpassen, waardoor je in staat bent om te staan tijdens het werken en vervolgens de positie aan te passen om weer zittend te werken.

Gezondheidsvoordelen van een zit sta bureau

Verbeterde houding en vermindering van rugklachten: Zitten voor langere periodes kan leiden tot een slechte houding en rugklachten. Met een zit sta bureau kun je gemakkelijk van positie veranderen, waardoor je je ruggengraat en spieren kunt ontlasten en een betere houding kunt behouden.

 • Verhoogde energie en productiviteit

Staand werken kan je energieniveau verhogen en je concentratie verbeteren. Dit kan je productiviteit aanzienlijk verhogen en je helpen om meer taken af te ronden gedurende de werkdag.

 • Bevordering van de bloedcirculatie

Langdurig zitten kan leiden tot een slechte bloedcirculatie, wat kan leiden tot zwelling van de voeten en enkels. Door af en toe te staan tijdens het werken, stimuleer je de bloedsomloop en verminder je het risico op gezondheidsproblemen die verband houden met een slechte circulatie.

 • Calorieverbranding

Staand werken kan je helpen om meer calorieën te verbranden in vergelijking met zittend werken. Hoewel het geen vervanging is voor lichaamsbeweging, kan het een klein verschil maken in je dagelijkse calorieverbranding.

 • Verhoogde alertheid en creativiteit

Staand werken kan je alerter en alerter maken, waardoor je creatiever en meer betrokken bent bij je werk.

Hoe kun je een zit sta bureau effectief gebruiken?

Het gebruik van een zit sta bureau van office-interior.nl kan een positieve impact hebben op je gezondheid en welzijn, maar het is belangrijk om het op de juiste manier te gebruiken. Hier zijn enkele tips om het maximale uit je zit sta bureau te halen:

 • Wissel regelmatig van positie

Probeer elke 30 tot 60 minuten van positie te veranderen, afwisselend tussen zitten en staan. Dit helpt om de voordelen van beide posities te benutten en voorkomt dat je te lang in één positie blijft.

 • Stel de juiste hoogte in

Zorg ervoor dat je bureau op de juiste hoogte is ingesteld, zowel voor zittend als staand werken. Je armen moeten in een ontspannen en comfortabele positie zijn wanneer je typt of schrijft.

 • Investeer in een comfortabele mat

Als je staand werkt, overweeg dan om een anti-vermoeidheidsmat te gebruiken om de druk op je voeten, benen en rug te verminderen.

 • Blijf in beweging

Staand werken betekent niet dat je stil moet staan. Probeer af en toe van houding te veranderen, heen en weer te wiebelen of kleine bewegingen te maken om je spieren actief te houden.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}