.st0{fill:#FFFFFF;}

Hoe maak je een plan voor je tuin? 

 oktober 14, 2022

Zoveel mensen, zoveel wensen. Daarom is er voor iedereen heel veel keus wat betreft de tuin. De een wil alles bestraat, zodat er weinig onderhoud nodig is en de ander wil graag een tuin vol met bloemen en misschien een moestuintje. Hoe maak je nu een keuze tussen al dat aanbod en belangrijker, hoe deel je alles in? Het moet namelijk wel een mooi geheel worden. In dit artikel geven we wat tips om van jouw tuin een paradijs te maken. 

Kies een borderpakket

Een borderpakket is een kant en klaar pakket met daarin allemaal bloemen en planten die bij elkaar passen. Dit is zorgvuldig bij elkaar gezocht, dus als je zelf geen verstand hebt van bloemen en planten is dit een hele fijne en veilige optie. Je kunt uit veel verschillende pakketten kiezen, zodat het helemaal overeenkomt met jouw wensen. Wil je bloemen waar vlinders en bijen op afkomen? Dan kies je een borderpakket met bloemen die hierop gericht zijn. Maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een fleurig pakket, onderhoudsvrije pakketten, bodembedekkers of een pakket met allerlei siergrassen bij elkaar. Er zijn ook speciale borderpakketten gericht op kleur. Dat is handig voor als jij juist een of twee kleuren in je tuin wilt.

Kies een afscheiding

Hoe wil je je tuin afscheiden? Kijk bijvoorbeeld eens naar je voortuin. Wat wil je voor langs hebben en wat voor afscheiding wil je tussen de buren? Kies je voor een hekje of ga je voor een haag? Als je van groen houdt, kun je het beste voor een laurierhaag gaan. Deze haag blijft namelijk het hele jaar groen, wel zo gezellig. Of ga voor een bamboehaag als je juist een rustige uitstraling wilt. Wil je geen groen, maar juist kleur in de tuin? Dan is de rode beukenhaag een leuke optie. 

Hagen in figuren gesnoeid

Soms zie je van die prachtige landhuizen met loei strakke hagen eromheen. Allemaal keurig in een bepaald figuur gesnoeid. Dit zijn speciale hagen, namelijk haagplanten. Er zijn verschillende soorten, allemaal gericht op diverse doeleinden. Je hebt namelijk de hagen die ter decoratie gelden of juist voor privacy zorgen. Wil je het hele jaar genieten van een groene haag rondom je huis of houd je er juist van dat er herfstkleuren om je heen komen? Als je dat weet, kun je gericht een haag zoeken die aan jouw wensen voldoet. 

Persoonlijke voorkeuren

Hierboven heb je gelezen dat er onwijs veel keus is, dus wat jij in de tuin wilt is een persoonlijke kwestie. Maak van te voren een plan met alles wat jij mooi vindt en ga daarna kijken of het haalbaar is in jouw tuin. Je kunt desnoods een hovenier in de arm nemen als je een paar extra ogen en advies wilt. 

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}