.st0{fill:#FFFFFF;}

Hoe zorg je voor meer sfeer in huis? 3 tips! 

 november 25, 2022

Meer sfeer en gezelligheid in je huis creëren kan soms best lastig zijn. Droom je weg bij de mooie foto’s op het internet? Laat je inspireren door onze tips en tricks! 

Kleuren 

De meest gemaakte fout is dat men graag de kleuren in huis op elkaar wilt afstemmen. Blauwe kussentjes op de bank met een bijpassende blauwe deken en misschien ook nog wat leuke blauwe kaarsen op tafel. Begrijpelijk, dit is de makkelijkste manier en ziet er leuk uit. Maar probeer wat creatiever te zijn door minimaal 3 verschillende kleuren in de kamer te gebruiken. Wat dacht je van okergele kussens met een donkergroene deken en bruin/oranje kaarsen op tafel. Weet je niet welke kleuren bij elkaar passen? Internet weet wel raad met “welke kleur past bij .. “.
Hetzelfde geldt voor de muurverf die je gebruikt in de kamer. Geef minstens één van de muren een andere kleur, bijvoorbeeld de muur achter de bank. 

Verlichting 

Ben je wel eens bij iemand thuis geweest die ’s avonds de TL lampen aan had staan? Kwam dit sfeervol over? De juiste verlichting in huis hebben is misschien wel het belangrijkste technische aspect. Tijdens het eten of lezen wil je graag alles kunnen zien, terwijl men tijdens een film-avondje graag een donkere kamer wenst. Dimlicht is de ideale oplossing. High bay led verlichting is hier ideaal voor. Opzoek naar de beste verlichting? Neem dan een kijkje op LEDLampshopXL.

Hoogte 

Praktisch alle meubels staan op de grond. Probeer daarom ook met de hoogte van bepaalde meubels te spelen. Het kost even wat meer moeite en tijd, maar die extra paar gaten in de muur zijn de moeite waard! Zwevende tv-meubels zijn praktisch met het schoonmaken van de vloer en bovendien komt het luxueus over in huis. En als je dan toch bezig bent; een tv aan de muur opgehangen zal er fantastisch uit zien.

Decoratie zal het helemaal afmaken; een plantenbak die is bevestigd aan het plafond, zwevende hoekplanken bij dat kale stukje achter de deur of een rechthoekig schilderij die van vloer-tot-muur de eye catcher in de woonkamer zal worden. Wat we tegenwoordig ook steeds meer zien is een houten achterwand, waarbij de balken met een paar centimeter afstand van elkaar worden bevestigd over de gehele lengte. Dag, saaie muren! 

Wees niet bang om de meest gekke dingen met elkaar te combineren. Je zult blij verast zijn met het resultaat dat je zelf hebt gecreëerd.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}