.st0{fill:#FFFFFF;}

De ideale soorten verf voor je woonkamer 

 juli 10, 2021

Het verven van je woonkamer gaat gepaard met veel keuzes om te maken. Er zijn veel soorten verf en het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de opties voor een zo mooi en houdbaar mogelijk resultaat. Verf is in eerste instantie bedoeld om de materialen in uw huis als hout, cement en anderen, zo lang mogelijk houdbaar te houden.

De ondergrond en het materiaal zijn beslissend voor het soort verf wat je het beste kan gebruiken. Om u in goede banen te leiden bij het verven van uw woonkamer hebben we daarom hieronder de beste soorten verf op een rij gezet.  


De beste verf voor de muren

Voor het verven van muren is het belangrijk eerst een grondverf aan te brengen. Dit zorgt voor een betere hechting en afsluiting van de nieuwe verflaag. Dit biedt vooral uitkomst wanneer je met een lichtere kleur over een donkere kleur wilt verven. Na het aanbrengen van de grondverf kun je de verf in de gewenste kleur aanbrengen. Hierbij kun je nog kiezen voor een matte, glanzende of semi-glanzende verf. Matte verf heeft als voordeel dat het goed bij te werken is met een losse kwast. Het is echter minder vlekbestendig en goed schoon te maken dan een glanzende verf. 

De beste verf voor kozijnen, deuren en ramen

Gaat u de kozijnen, deuren of ramen verven? Dan is hoogglans verf de beste optie. Dit omdat deze verf vochtbestendig is en daarnaast goed schoon te houden. Dit is belangrijk bij afsluitende voorwerpen als deuren, omdat deze bedoeld zijn om vocht, en ander vuil buiten de deur te houden.  Wijzonol verf zorgt voor een goede afsluiting en dekking, en is daarom extra geschikt voor deze projecten. 

De beste afwerking van hout

Wilt u uw houten vloer, meubelen en andere objecten houdbaar maken? Dan is het belangrijk om een goede lak of beits als Trae Lyx te gebruiken. Ook hier is een afsluiting van het oppervlak gewenst zodat deze niet vocht en andere deeltjes op kan nemen van buitenaf. Het verschil tussen beits en lak is dat beits direct op het hout kan worden aangebracht, en intrekt in het hout. Dit terwijl lak bovenop het houdt ligt en vaak een verflaag als ondergrond nodig heeft.

Wil je dus het natuurlijk hout laten zien en goed behouden? Ga dan voor een beits. Wil je echter het hout een kleur of structuur geven? Dan is het belangrijk om na de verflaag alsnog een laklaag aan te brengen, zodat het hout goed behouden blijft.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}