.st0{fill:#FFFFFF;}

Kies voor een professioneel vastgoedbeheer voor jouw panden 

 februari 13, 2023

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Overig
  • /
  • Kies voor een professioneel vastgoedbeheer voor jouw panden

Investeringen in vastgoed zijn de afgelopen jaren steeds interessanter geworden, door de oplopende huizenprijzen en de waardevastheid van steen in algemene zin. Men heeft hierbij keuze uit de aankoop van nieuwbouwpanden, het opknappen van bestaande bouw en het realiseren van een eigen nieuwbouwproject op een bouwkavel. Na de oplevering van het vastgoed is het zaak dit op generieke wijze in te richten, zodat het een zo breed mogelijk publiek aantrekt. Steeds populairder is het om een pand volledig gemeubileerd aan te bieden; zeker in steden als Amsterdam en Rotterdam. Er wonen hier veel internationale arbeidskrachten, die vaak voor slechts enkele jaren in Nederland verblijven. Eenmaal gereed moet het vastgoed beheerd worden om het in goede staat te houden, kies hierbij voor de hulp van een ervaren partij op het gebied van vastgoedbeheer in Amsterdam. Het inschakelen ervan biedt diverse voordelen. 

Hulp bij de verhuur van ingerichte woningen 

Waar je het inrichten van een woning mogelijk zelf wenst te doen of uitbesteedt aan een interieurstylist, kun je de verhuur van het pand overlaten aan een specialist op het gebied van vastgoedbeheer in Rotterdam. Zo heb je hier zelf geen omkijken meer naar. Vastgoedbeheerders beschikken over de kennis, ervaring en het netwerk om een woning snel verhuurd te krijgen. Je wilt een vastgoedobject immers niet langer dan hoogst noodzakelijk is leeg laten staan. 

Financieel vastgoedbeheer na verhuur woning 

Op het moment dat een woning eenmaal verhuurd is, kun je op de hulp van een professionele vastgoedbeheerder blijven rekenen. Kies bijvoorbeeld voor financieel vastgoedbeheer, waarbij de beherende partij zorgdraagt voor het maandelijks innen van de huur. Ook het verrekenen van de servicekosten, het opstellen van de jaarrekening en bijvoorbeeld het indexeren van de huurprijzen is onderdeel van het financieel vastgoedbeheer wat je af kunt nemen. Je wenst je als vastgoedeigenaar niet te hoeven richten op wanbetalers. 

Technisch vastgoedbeheer voor woningen en kantoren 

Naast het financieel vastgoedbeheer kun je ook het technisch beheer uitbesteden aan een externe partij. Dit betekent dat je zelf geen omkijken hebt naar het oplossen van storingen in het pand, naar het onderhouden van de woning of kantoorruimte en dat je zelf niet actief hoeft te reageren op klachten van bewoners. Als verhurende partij heb je volgens het huurrecht een belangrijke rol in het onderhouden van het pand. Waar klein onderhoud door een huurder zelf wordt uitgevoerd, ben jij als verhuurder verantwoordelijk voor het grote onderhoud. Zou je hierin niet voorzien, dan zou een bewoner naar de Huurcommissie kunnen stappen. In uitzonderlijke gevallen heeft deze vervolgens recht op huurkorting. Door een vastgoedbeheerder in te schakelen voorkom je dergelijke situaties. Iets wat er daarnaast aan bijdraagt dat de goede naam van je organisatie niet geschaad wordt.   

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}