.st0{fill:#FFFFFF;}

Kleine tuin groter laten lijken 

 maart 17, 2021

Iedereen droomt stiekem van een heerlijke tuin op het zuiden waar het knal groene gazon de show steelt. Vooral op Pinterest vindt je de geweldigste plaatjes, maar dit pas helaas niet allemaal in de tuin. Wel kan je dit als inspiratie gebruiken voor wat voor vorm jouw kleine maar fijne tuin gaat aannemen.

1. Maak keuzes van te voren.

Hoe leuk het allemaal ook is, je zal toch een keuze moeten maken tussen gras, planten, bloemen en kiezels. Door je voor te bereiden en bijpassende spullen te kopen waar je over hebt nagedacht zal het meer een geheel worden. We raden je dus aan om de tuin groter te laten lijken om accessoires in dezelfde stijl te kopen die met elkaar matchen, bijvoorbeeld in een industriele, bohemian of rotan look. Zorg voor een strak ontwerp waarbij de lijnen duidelijk zichtbaar zijn.

2. Grote meubels in een kleine tuin

Hoewel met grote meubels je tuin eerder vol staat is het toch een hele goede tip om een kleine tuin groter te laten lijken. Zo benut op je op een eenvoudige manier de ruimte waardoor het rustiger oogt. Wanneer je kleinere meubels, zoals een schattig tafeltje met stoelen neer gaat zetten wordt het in combinatie met andere elementen die je in je tuin aanbrengt een rommeliger aanzicht. Ook het gebruik van grote tegels is een aanrader, in plaats van kleine tegeltjes.

3. Ruim de tuin op

Als je voor elk iets wat je in je tuin heb liggen een eigen opbergplek heb schiet je ook al aardig op. Ruim dus alles op, geef het een plekje en het resultaat maakt je kleine tuin groter. Wanneer je kinderen hebt kan je de grote glijbaan wel buiten laten staan, maar het kleine speelgoed is juist wat een mooi plekje verdient in een opbergbak.

4. Speel met hoogteverschillen

Het gebruik van hoogteverschil in je tuin trekt je aandacht, daarnaast is het ook unieker dan vele andere tuinen. De verschillen in hoogtes kunnen je tuin optisch vergroten en dit is precies wat je wilt. Dit komt omdat je langer naar het opzicht kijkt omdat het met één blik niet te vangen is. Plaats een kleine veranda als zithoek, zelfs een kleine hoogte maakt al een verschil. Ook plantenbakken van steen op de grond waar grote planten in zitten zijn hiervoor een idee. Een andere manier om de hoogte in te werken is om planten aan de schutting te plaatsen.

5. hou rekening met kleurgebruik

Bloemen in alle kleuren zijn heel mooi en het werkt ook nog eens goed mee voor je humeur, maar toch kan je beter één kleur kiezen waar je op wil focussen als je je tuin groter wilt laten lijken. Wij kunnen het ons ook voorstellen dat wanneer je in het tuincentrum loopt het toch heel verleidelijk is om verschillende soorten in het winkelkar te leggen. Het gebruik van verschillende opvallende kleuren door elkaar oogt druk, waardoor je tuin juist weer kleiner lijkt. Wel kan je wanneer je hebt besloten voor een bepaalde kleur te gaan, dit aanvullen met neutrale kleuren als groene planten en bijvoorbeeld wit pampasgras. De kleuren waar je met een kleine tuin het best voor kan kiezen zijn wit, grijs, beige.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}