.st0{fill:#FFFFFF;}

Kleine veranderingen in de badkamer 

 mei 10, 2021

Ben je niet meer tevreden met je badkamer? Een complete renovatie is niet goedkoop. Je kunt ook kiezen voor het vervangen van sanitair zonder alles eerst weg te breken. Een nieuwe wastafel of een mooie douchecabine geeft meteen een ander beeld.


Douchecabine zorgt voor een droge badkamer

Douchecabines zijn er in allerlei maten en prijsklassen. Het voordeel van een cabine is ongetwijfeld dat je geen last hebt van wateroverlast bij het douchen. Een inloopdouche is een fraaie oplossing, maar je blijft last houden van spatten en een vochtige vloer. Het comfort van een douchecabine is evenwel de beschikbare ruimte.

Comfort is voldoende ruimte

Een cabine is in feite een afgesloten ruimte ook al is hij van beveiligd glas. Een ruimte van 80 bij 80 centimeter is eigenlijk het gemiddelde en dat is niet echt ruim. Is jouw badkamer ruim genoeg kies dan voor een cabine van 1 bij 1 meter. Buiten de juiste douchekop en thermostaatkraan heb je eigenlijk niet meer nodig.

Wastafel of meubel?

Een wastafel is een vast item in de badkamer. De meest eenvoudige zijn de wasbakken met een chromen sifon en een planchet. Een inbouwwastafel met opbergruimte is handig als ruimtewinner zoals ook een spiegelkast met verlichting. Meubels geven de badkamer een andere outlook als een keramische wastafel. Ook een kraan geeft de badkamer allure. Vooral bij wastafels en bad bepalen kranen de finishing touch. Ofschoon kranen prijzig zijn, zijn ze toch voordeliger dan nieuw sanitair.

De juiste lampen

Verlichting is ook een punt wat het comfort bepaald. Zoek een combinatie van plafondlamp en wandlampen. Zorg wel voor lampen met de juiste IP-waarde. Stroom en vocht gaan niet goed samen. Met een goede badkamerventilator voorkom je veel vocht in de badkamer. Het is gewoon prettig dat je de spiegel kunt gebruiken na het douchen.

Een opgeruimde badkamer oogt altijd beter dan een planchet met flacons, flesjes en andere spullen. Heb je geen opbergruimte? Gebruik dan een grote toilettas waarin je al de dagelijkse artikelen in kwijt kunt.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}