.st0{fill:#FFFFFF;}

Waar je op moet letten bij het kopen van een voedseldroger 

 oktober 7, 2021

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Keuken
  • /
  • Waar je op moet letten bij het kopen van een voedseldroger

Wanneer je van plan bent om voedsel te drogen is het een goede keuze om een droogoven aan te schaffen. Dit is de meest efficiënte manier om voedsel te drogen en kost een stuk minder energie dan dat je hier de gewone oven voor zou gebruiken. Met een droogoven kan je ontzettend veel kanten op. Er zijn veel recepten en kookboeken beschikbaar en het verrijkt de mogelijkheden in de keuken. Daarnaast geeft het de mogelijkheid om een variëteit aan heerlijke en gezonde tussendoortjes te creëren.

Aantal lades

Als eerste is het van belang om in te schatten hoeveel groenten, fruit, vlees en vis er gedroogd dient te worden. Het aantal lades verschilt per droogoven. Hoe meer lades hoe meer producten er per batch gedroogd kunnen worden. Het aantal lades en de grote van de lades heeft natuurlijk effect op de compactheid van de droogoven. De ene droogoven is groter dan de ander. Bekijk dus goed wat voor u het meest belangrijke is. 

Luchtstroom

Naast het aantal lades is het aan te raden om te controleren hoeveel ventilatoren de droogoven heeft, of de luchtstroom horizontaal is en of het mogelijk is om de voedseldroger in te stellen op verschillende standen. Elke droogoven heeft zijn unieke functies en de kwaliteit verschilt per voedseldroger. De Byzoo voedseldroger DH02 komt bij Slowjuice.nl het beste uit de test gezien de prijs/kwaliteit verhouding. De droogoven van Byzoo heeft een horizontale luchtstroom wat ervoor zorgt dat alle lades evenredig worden gedroogd.

Bedieningspaneel en materiaal

Het bedieningspaneel en de functies hiervan verschillen per droogoven. Met het bedieningspaneel wordt de temperatuur en de tijd ingesteld. Wanneer een voedseldroger meerdere functies heeft kan je via het bedieningspaneel ook bijvoorbeeld de verschillende standen instellen. Daarnaast zijn de droogovens van verschillende materialen gemaakt. De Byzoo droogoven is gemaakt van RVS wat zorgt voor dat het eenvoudig schoon te houden is en geen invloed heeft op de smaak van voedsel. Erg handig is een glazen deur zodat je het droogproces van de producten in de gaten kan houden zonder de deur open te hoeven doen.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}